Home / Motive / Berea si zaharul

Berea si zaharul

cleaning-with-beerNu stiu daca e chiar un subiect de interes general, dar eu am vrut sa stiu cum sta treaba.

Am vrut sa stiu pentru ca m-am bagat la un “30 days no-sugar challenge” si voiam sa stiu cam cat zahar are berea ca sa nu stric “postul”.

E clar ai nevoie de zahar ca sa faci bere, toti berarii il folosesc. Dar in general se foloseste destul de putin. Evident ca am gasit zeci de articole alarmiste de tipul “10 lingurite de zahar intr-o bere”.

Mare prostie! Zaharul folosit la producerea berii se transforma in alcool si puff… o bere de 500ml contine in medie cam jumatate de lingurita sau chiar mai putin. E adevarat, continutul de carbohidrati e mai mare, dar asta si pentru ca berea contine, de exemplu, fibre solubile, benefice pentru organism. Nu mai zic de vitamine si minerale.

Si daca vorbim de calorii, atunci e bine sa precizam ca are mai putine decat laptele sau sucul de portocale. Asa ca, daca este consumata cu moderatie, berea poate sa fie un element de baza pentru un stil de viata sanatos.

PS: Daca vorbim de bere cu fructe (lamaie, zmeura etc.), in functie de producator, e posibil sa aibe zahar adaugat, dar e pe eticheta.

Am luat informatii si de aici.

One comment

  1. zaharul da gradul de alcool din bere. dar dispare, asa cum bine spune Razvan. tehnic vorbind, zaharul din cereale (grau, orzoaica sau ce alege fiecare) este pur si simplu spart si transformat in alcool de catre drojdie. cei care fac bere in casa, nu all-grain ci cu extras, stiu ca in fermentarea secundara se adauga zahar, pentru a creste gradatia de alcool dar si pentru carbohidrare. burta de bere nu o faci de la zahar ci de la fitoestrogen (detalii aici: http://universitateadebere.ro/berea-ne-face-mai-feminini-dar-nu-mai-sexy/) .

Spune tu, in cuvinte!

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com