Home / Motive / Cum sa folosesti berea la gatit – 5 posibilitati

Cum sa folosesti berea la gatit – 5 posibilitati

4944636527_1920b2a2cc_zSi mie imi place mai mult s-o beau, dar daca e bere, bere sa fie! De ce sa n-o folosim si la gatit?

Eu sunt incepator la acest capitol, dar din  ce am citit si gustat pana acum, cele 5 idei de mai jos mi se par cele mai utile.

1) Adauga bere la supe sau ciorbe. Nu e o problema daca inlocuiesti o parte din apa cu ceva bere. Eu am gasit sute de retete care includ berea ca ingredient. Una dintre cele mai interesante este cea pentru “Supa de rosii cu pilsner”.

2) Marineaza carnea cu bere. Asta a fost prima utilizare de care am auzit eu si urmeaza s-o incerc in curand; mai am ceva miel in frigider si am gasit o reteta interesanta. Pe langa zecile de arome (in combinatie cu diverse ierburi), exista si beneficiul asupra sanatatii. Cercetatorii au dovedit ca berea reduce prezenta compusilor cancerigeni care se activeaza atunci cand frigi sau prajesti carnea. Hai cu gratarul!

3) Paine cu bere! Da, merge sa faci paine cu bere si se pare ca iese ceva special. Painea e pufoasa,  crusta e crocanta si gustul pastreaza o aroma fina. Reteta clasica o gasiti aici.

4) Pané cu bere! File de peste pane sau un snitel am mancat cu totii, dar daca la compozitie folosesti si bere, atunci o sa ai o surpriza pufoasa. Merge si cu legume.

5) Desert cu bere! Aici treaba e mai complicata si nu merge cu orice lager de duzina, dar retete sunt si prajiturile cu bere de tip “stout” sau “porter” sunt printre cele mai laudate. Am gasit aici o reteta pentru un fel de chec cu stout, arata bine.

Pofta buna!

photo credit: thepioneerwoman.com

Spune tu, in cuvinte!

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com