Home / Arhiva cu Bere / Gambrinus Bere Vintage

Gambrinus Bere Vintage

GambrinusSa vezi si sa nu crezi, berea Gambrinus s-a intors pe piata! Are branding nou, eticheta cu alura vintage si e produsa de Heineken.

In pahar e aurie cu spuma multa, totul in regula.

Miroase a mamaliga coapta cu un iz vag de hamei generic.

Gustul e amarui, dar amareala e astringenta, fara un rol bine definit. N-aduce cu ea si aromele oferite de hamei. Totul se asaza pe o baza de malt standard.

In urma ramane aceasi sezatie de amar medicinal care dainuie cateva minute bune pe cerul gurii. Ce sa zic, nu e rea, dar nici buna, merge de sete daca n-ai optiuni si sunt 35 de grade afara.

BONUS: Pentru ca tata mi-a povestit prima oara de Gambrinus, i-am oferit si lui o sticla din editia asta noua ca sa faca o comparatie cu ce bea el in tinerete.

Tata zice ca asta e mai puternica pe hamei si amareala, varianta veche era mai apoasa, mai dulce. Daca ar avea de ales, ar alege varianta 2017. Si daca ar fi sa-i dea o nota, i-ar da un 7. De asemenea i s-a parut cam mica sticla (400ml), nu e serioasa.

Nota mea pentru Gambrinus Bere Vintage e mai jos. Hai, noroc!

Sa vezi si sa nu crezi, berea Gambrinus s-a intors pe piata! Are branding nou, eticheta cu alura vintage si e produsa de Heineken. In pahar e aurie cu spuma multa, totul in regula. Miroase a mamaliga coapta cu un iz vag de hamei generic. Gustul e amarui, dar amareala e astringenta, fara un rol bine definit. N-aduce cu ea si aromele oferite de hamei. Totul se asaza pe o baza de malt standard. In urma ramane aceasi sezatie de amar medicinal care dainuie cateva minute bune pe cerul gurii. Ce sa zic, nu e rea, dar nici buna, merge…

Review Overview

Gust - 6.2
Aroma - 5.7
Aspect - 7.1
Aftertaste (Postgust) - 5.1

6

Eh...

Summary : Stil: Pilsner, Alcool: 5,5%

User Rating: 3.29 ( 9 votes)
Ți-a plăcut? Susține Universitatea de Bere pe Patreon!

4 comments

  1. Gambrinus a fost Regele!

  2. vazut, cumparat, baut, dezamagit!

    nu se compara cu gambrinus-ul de pe vremuri. este muuuuult prea acida, seaca si fara savoare. nici macar eticheta nu este din povestea care trebuie. vechea gambrinus era o bere mai pastoasa, catifelata. asta este un fel de prosecco mai amar si cu spuma mai vanjoasa.

  3. Sticla de 0.4 e o porcărie, eticheta e o porcărie şi mai mare…
    Gambrinusul vechi nu l-am mai apucat, însă l-am prins pe cel actual, la sticlă de 0,5, produs cred că la Craiova, cu o tonă de enzime şi mălai, disponibil în crâşmele muncitoreşti la 2,5 – 3,5 lei o sticlă. Dacă comparăm Gambrinusul normal cu cel Vintage, cel VIntage e mult peste cel normal (care e un fel de Ciucaş la PET pus în sticlă de sticlă), măcar simţi un pic de hamei în el.

    Nu ştiu dacă are rost să o spun, dar am băut în Slovacia Gambrinus la doză… care n-are nimic în comun cu cel de la noi :))

  4. Aia de 500 e super. Probabil cea mai buna bere romaneasca.

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com