Home / Arhiva cu Bere / Oriel Quadrupel (Jack Daniel’s BA)

Oriel Quadrupel (Jack Daniel’s BA)

Azi avem pe masă o bere care a așteptat cuminte 6 luni în butoaie care au fost binecuvântate în prealabil de whisky Jack Daniel’s. (Ceeee?!)

După 6 luni de “barrel aging” a fost îmbuteliată, a mai stat puțin în sticle și apoi a ajuns la “Universitate”.

La origine este o belgiană de tip “quad”, un stil destul de serios și în starea lui originală. Să vedem ce a ieșit după experimentul cu butoaiele de whisky.

În pahar e brună și formează un guler potrivit de spumă cafenie. Corp mediu, acidulată corespunzător.

Miroase entuziasmant, fructe confiate, bourbon, vanilie, lemn dulce, nucsoară și puțin praf de cacao. Un vârtej de arome plăcute.

Gust întens, ușor picant, dulce cu note de caramel, cognac, zahar melasă și un ușor twist de fructe de pădure proaspete.

La final, o amăreală seacă, nu foarte puternică, intră în acțiune și lasă în urmă senzația unei beri “strong” + ceva note de caramel.

Căldura alcool-ului se simte destul de bine, n-ai cum s-o ocolești, berea asta e treabă serioasă. Când se mai încălzește, devine un pic mai domoală și seamănă mai mult cu un desert cu fructe în lichior.

Ce să zic, e ce trebuie, felicitări berarilor!

Oriel Quadrupel – Jack Daniel’s BA, ediție limitată, se lansează luni (9 iulie). Găsiți detalii despre eveniment aici. Dacă vreți să-i cunoașteți pe artizanii berii ăsteia (cei doi berari de la Oriel), dați cu JOIN.

Hai, noroc! 

Azi avem pe masă o bere care a așteptat cuminte 6 luni în butoaie care au fost binecuvântate în prealabil de whisky Jack Daniel's. (Ceeee?!) După 6 luni de "barrel aging" a fost îmbuteliată, a mai stat puțin în sticle și apoi a ajuns la "Universitate". La origine este o belgiană de tip "quad", un stil destul de serios și în starea lui originală. Să vedem ce a ieșit după experimentul cu butoaiele de whisky. În pahar e brună și formează un guler potrivit de spumă cafenie. Corp mediu, acidulată corespunzător. Miroase entuziasmant, fructe confiate, bourbon, vanilie, lemn dulce, nucsoară…

Review Overview

Gust - 8.4
Aromă - 8.7
Aspect / Corp - 8
Aftertaste - 8.3

8.4

Excelentă!

Summary : Stil: Quadrupel BA, Alcool: 11,5%

User Rating: 4.55 ( 1 votes)
Ți-a plăcut? Susține Universitatea de Bere pe Patreon!

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com