Home / Arhiva cu Bere / Zaganu IPA, un mare pas inainte

Zaganu IPA, un mare pas inainte

zaganu_ipaAm asteptat cu nerabdare berea asta de la Zaganu pentru ca mi s-a parut de datoria lor (ca pionieri ai berii artizanale in Romania) sa faca si altceva in afara de “bere blonda”.

In fine, poate ca am fost eu nerabdator, poate ca s-au miscat ei incet, important e ca acum avem si “altceva” pe langa clasicele Zaganu Blonda si Bruna.

Zaganu India Pale Ale (IPA) este oficial prima bere de tip Ale din portofoliul lor.

N-a durat mult de la momentul cand mi-a fost livrata si pana cand a ajuns in pahar. E aramie, curata cu un guler pufos de spuma alba.

Miroase bine, hamei de calitate cu note florale dulci si cereale ude. Corp mediu, bine acidulata. Pana aici totul ok.

Gustul e amarui, echilibrat, nu foarte intens, cu o baza solida de malt si note slabe de fructe tropicale si mere verzi. Nu se intampla prea multe, dar nici nu esti dezamagit.

Finalul e amar, sec, fara artificii. Ramai pe limba cu o amareala usor aromata.

A iesit foarte bine pentru prima lor bere de acest tip. E buna si creste substantial valoarea ofertei autohtone de bere artizanala. Chiar daca au folosit hamei american, as zice ca aduce mai mult cu o IPA englezeasca, mai domoala.

Eu am comandat-o de pe berero.ro, 9 lei. Hai, noroc!

Am asteptat cu nerabdare berea asta de la Zaganu pentru ca mi s-a parut de datoria lor (ca pionieri ai berii artizanale in Romania) sa faca si altceva in afara de "bere blonda". In fine, poate ca am fost eu nerabdator, poate ca s-au miscat ei incet, important e ca acum avem si "altceva" pe langa clasicele Zaganu Blonda si Bruna. Zaganu India Pale Ale (IPA) este oficial prima bere de tip Ale din portofoliul lor. N-a durat mult de la momentul cand mi-a fost livrata si pana cand a ajuns in pahar. E aramie, curata cu un guler pufos de…

Review Overview

Gust - 7.6
Aroma - 7.4
Aspect - 7.9
Aftertaste (Postgust) - 7.1

7.5

Buna

Summary : Tip: India Pale Ale, Alcool: 5,6%

User Rating: 3.32 ( 9 votes)

10 comments

  1. Multumim pt review, cred insa ca diferenta intre stiluri nu poate fi definita foarte exact. Aici ar fi o diferentiere intre ele. Dar mai degraba lasa loc de intrepretare fiecarui bautor, de aici si frumosetea industriei in care ne aflam.
    Cum spunea un prieten bun “Remember were in the best business in the world. You’ve got to feel sorry for nondrinkers.” Succes!

    http://www.thekitchn.com/whats-the-difference-pale-ales-142695

  2. Cred ca autorul habar n-are de bere

  3. Am dat 15 lei… nu mai stiu ce-am pus in ea sa o pot bea. Foarte amara… Amara rau.

  4. pionieri ai berii artizanale in Romania???

Spune tu, in cuvinte!

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com