Motive

10 lucruri despre berea noastra cea de toate zilele

strongest_beer1. In urma cu circa 3.900 de ani, babilonienii dadeau o importanta extrem de mare calitatii berii. Astfel, producatorul care vindea bere de slaba calitate sau mintea asupra retetei era condamnat la moarte prin inecare in propria bere.

2. In Europa Medievala apa potabila reprezenta un lux, astfel incat oamenii de rand, pentru a evita imbolnavirile, preferau sa bea bere.

3. Londra, 1814: un bazin de fermentare a explodat. Se intampla multora atunci can se uita supapa de presiune inchisa. Doar ca in cazul de fata bazinul continea circa 420.000 litri de bere iar lichidul revarsat pe strazi a demolat doua case.

4. Conform traditiei vikingilor, in Raiul lor, numit Valhalla, ii asteapta o capra din ale carei ugere curgea un fluviu nesfarsit de bere.

5. Michael Jackson este una dintre figurile publice care a participat la renasterea interesului pentru bere, in timpul anilor 70. Nu este vorba despre Regele Pop-ului ci despre un scriitor si jurnalist britanic, supranumit Beer Hunter. A scris “World Guide to Beer” (1977) apoi “New World Guide to Beer” (1991).

6. Muncitorii Egiptului Antic, cei care au pus umarul la piramide, aveau deseori un supliment de 4 litri de bere pe zi, pe langa salariu.

7. Berea si marijuana sunt inrudite. Canepa si hameiul provin din aceeasi familie de plante. Oricum, nu incercati sa fumati hamei, are un gust oribil iar daca insistati si exagerati, va veti intoxica.

8. Conform consumatorilor profesionisti, berea previne bolile de inima si imbatranirea creierului. Studiile arata ca un pahar de bere pe ora, nu mai mult de 3-4 ore, favorizeaza concentrarea atentiei si creativitatea. Iata de ce, in sesiune, pauzele de o bere la terasa sunt, paradoxal, foarte utile.

9. In fiecare moment al zilei, 0,7% din populatia lumii este in stare de ebrietate. In timp ce voi cititi aceste randuri circa 50 de milioane de persoane sunt absolut relaxati.

10. Berea cu cel mai mare procent de alcool din lume se numeste Snake Venom si are nu mai putin de 67,5°.

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button