MotivePareri si Povesti

Am băut bere de 1000 de dolari sticla și a fost bună

KBBS hype!

A nu se înțelege din titlu că am plătit 1000 de euro pe o bere, un binefăcător anonim (thanks, dude!) a adus-o la un bottle share unde am fost invitat.

Dacă nu știți ce e un bottle share, aflați acum ca e o adunare în care mai mulți oameni împart între ei ce au mai bun prin cămară în materie de bere.

Îm fine, printre cele 20+ beri de top care au circulat prin pahare, a fost si Kentucky Brunch Brand Stout (KBBS) de la Toppling Goliath (SUA). E un imperial stout cu cafea invechit în butoaie de bourbon.

Este în acest moment una dintre cele mai rare beri din lume și una dintre cele mai bine cotate pe site-urile de specialitate (100% pe Beeradvocate.com, 100% pe ratebeer.com și 4.91/5 pe Untappd).

Oamenii de la Toppling Goliath pun la vânzare doar căteva sute de sticle la fiecare release (teoretic anual, dar nu exista nicio garanție).

Dacă esti ales în urma unei trageri la sorți și ți se oferă ocazia să cumperi o sticlă (probabil că nu), trebuie să plătești 100 de dolari pentru o sticla de 330ml. Dacă te numeri printre norocoșii care au prins berea, dar n-ai chef s-o bei, atunci poți să faci un profit frumușel pentru că ai șanse s-o vinzi pe piața neagră a berilor de colecție cu peste 1000 de dolari. (lejer)

Anul trecut a existat și un mic scandal cu un băutor care a falsificat câteva sticle în care a pus o bere mai ieftină de la alt producător.

Evident, e o bere excelentă, printre puținele căreia i-am dat o notă foarte aproape de maximum, dar, evident, pe site-uri notele sunt puțin umflate și de faptul că se găsește atât de greu. (see scarcity principle).

Este atât de complexă și gustul evolua atât de mult pe măsură ce se încălzea, încât n-are rost să descriu cu ce s-au luptat papilele mele (magie curată la palat).

Ideea e că trebuie să ai ceva aptitudini să scoți o bere cu atat de multe nuanțe doar din imperial stout cu cafea învechit în butoaie de bourbon, fără adaosuri și nebunii. Mă consider norocos. Cheers!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button