Beer WorldBucurestiUnde mai bem bere

Am fost la Fabrica Grivița

Am băut o bere și am plecat

Dacă n-ați aflat încă, luna trecută s-a deschis Fabrica Grivița, o nouă micro berarie care vrea să ne încânte cu bere artizanală proaspătă.

Trec rapid peste detaliile despre proprietar și investiție. E proiectul lui Matei Lucescu, nepotul de 23 de ani al lui Mircea Lucescu. Grivița a fost o marcă de bere disponibilă în perioda comunistă și în anii ’90, Matei a decis să reînvie brand-ul și a deschis un fel de brew pub care se numește chiar Fabrica Grivița.

Echipamentele de făcut bere sunt separate de taproom de un perete de sticlă. Acesta e motivul pentru care găselnița de marketing e “prima fabrică transparentă din România”. În fine, e drăguț conceptul.

Localul arata foarte bine, modern cu aspect hipsteresc-scandinav plus o terasă cu butoaie si bancuțe. Cum ziceam, echipamentele de bere sunt la vedere. La cerere, poți primi și un tur al fabricii. Am numărat vreo 3-4 fermentatoare mari pe acolo și deși totul arată bine și nou, nu-mi dau seama unde a întrat milionul de euro invesitit, probabil în cladire și amenajarea terenului.

Din păcate, berea este servită exclusiv în pahare de plastic. Nu mai zic de partea ecologică cu poluare si pui de ursi polari care nu mai au zapadă, dar e super neplăcut să bei din ele. Nu prea se pupă cu restul tabloului.

?Berea e destul de comună și nu m-a convins. Am băut la sticla Grivița Dark (mulțumesc Bogdan) și la draft Grivița IPA (11 lei).

Berea Dark era cam deschisă la culoare și gustul dulciu era dominat de cereale mucegaite. IPA, deși proaspătă, e destul de nereușită. Gust de paracetamol pe final.

De mâncare n-am văzut nimic pe acolo, dar personalul a fost super amabil, mi-a povestit puțin despre fabrică iar barmanul mi-a dat chiar să miros niște hamei dintr-un borcan. În curte, langă butoaie, era și o cafenea mobilă și probabil că vor aduce si food trucks.

Cam atât, o să revin ca să vad cum evoluează berea. Cheers!

Update Februarie 2020:

Am mai dat o tură pe la Fabrica Grivița, acum au pahare de sticla stil “pint”. Am băut o hazy IPA (13 lei) decentă și m-au lăsat să-mi comand mâncare de pe Uber Eats. All good, cheers!

Cu steluțe

Oferta de bere
Ambianță
Locație

Mai e de lucru

Adresă: Șoseaua Orhideelor 19, București (Zona Grozăvești), Telefon: 0766.333.777

User Rating: 3.85 ( 15 votes)

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button