Arhiva cu BereCe-am mai baut

Arany Ászok – prima bere ungureasca

aranyTimotei Rad, calatorul nostru cu autostopul, a pornit intr-o noua aventura, cu scopul de a face inconjurul lumii. De aceasta data, in cea de a treia expeditie, a beneficiat de un buget initial de 6 RON, adica fix cat sa isi cumpere o bere industriala decenta.

In ciuda acestui aparent inconvenient, ne-a trimit o prima relatare de la Budapesta, unde s-a lovit de Arany Ászok (bere locala care, in traducere, ar insemna “Asii de Aur”).Arany Ászok are origini austro-ungare iar fabrica mama si-a inceput productia in 1850. De atunci nu s-a intamplat mare lucru iar actualmente scoate pe piata opt tipuri de bere, printre care si varianta ungureasca a Pilsner Urquell (vezi aici detalii).

Pentru Arany Ászok descrierea tehnica se muleaza perfect pe ceea ce relateaza Timotei: “Gust 3,5 – aromă 3 – culoare 4. Sa-i dam 3 că e la mijloc. Nu o caracterizează nimic special, normală.” Fisa ei spune acelasi lucru: pilsner, culoare auriu deschis, usor amaruie, lejer aromata, maltul se simte discret, hameiul se simte moderat. Spuma rezistenta si carbogazare moderata, caracteristica soft-drinkurilor. Alcool 4,3%.

Review Overview

Gust
Aroma
Retrogust
Culoare

Banala

Gust 3,5 - aromă 3 - culoare 4. Sa-i dam 3 că e la mijloc. Nu o caracterizează nimic special, normală.

User Rating: 2.7 ( 2 votes)

Related Articles

One Comment

  1. Tocmai am încercat-o. Pentru mine este la limita de jos a ceea ce poate fi băut pe post de bere. Gustul este zero, iar post-gustul este cu adevărat rău. Brrr…

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button