Arhiva cu BereCe-am mai baut

Atelierul de Bere – Zboina

Fabrică nouă, bere nouă, asteptări mari. Glumesc, asteptările sunt mici, producătorul se numește Vinexport.

Pe Zboina am găsit-o pe raft la Lidl, 5 lei. Scrie ca e blondă, artizanală și nefiltrată. E făcută sub brand-ul Atelierul de Bere, bună alegere, “much marketing, very SEO”!

In pahar e aurie, limpede cu un guler bogat de spumă pufoasă. Miroase a cereale fierte cu puțin carton umed și niște corcodușe verzi. Ok-ish.

Corp mediu, acidulată cum trebuie.

Gust amarui dar și acrișor în același timp. Amăreala e medicinală, neplăcută, nu te duce cu gandul la ceva produs de hamei. Mai simți și puțin diacetil, cereale și puțină dulceață de miez de nucă vechi.

Final dominat de acreală de fructe verzi.

Ce să zic, chiar dacă e “abia” la primul lot m-aș risca să zic ca e doar o bere de duzină produsă ca să meargă la grămadă pe valul de “artizanale”. Hai, noroc!

Review Overview

Gust - 4.3
Aroma - 6.3
Aspect / Corp - 7
Aftertaste (Postgust) - 5

5.7

Nu

Stil: Lager, Alcool 4,8%

User Rating: 2.45 ( 12 votes)
[Google]

Related Articles

3 Comments

  1. Din păcate pentru review, acest sortiment și mai exact rețeta folosită pentru această bere a fost schimbată! Mai nou fostul brewmaster de la Nemțeana și-a dat demisia anul trecut și a creeat o firma de consultanta, iar noua bere Zboina este creată de el, având pana și semnătura sa pe sticla. Eu zic sa se facă un update la acest review. Întreaga bere, de la culoare, spumă și gust au fost schimbate. În plus urmează încă 2 sortimente: triple hops și Red din ce scrie pe site-ul http://www.berezboina.com .

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button