Beer World

Australienii au “inventat” orzul fara gluten, germanii au facut bere cu el

Radeberger_pionier-640x426

Nu stiu cat mare e problema intolerantei la gluten printre bautorii de bere, dar problema a fost rezolvata.

Stiu, exista deja bere fara gluten, dar nu e facuta cu orz, se folosesc inlocuitori (mei, orez, porumb etc.) care altereaza gustul berii si nu ofera experienta autentica.

Noroc cu cercetatorii Australienii! Dupa ani de cercetare, acestia au creat un soi de orz care contine de 10.000 de ori mai putin gluten decat varianta “normala”. Atat de putin, incat pot sa-l numeasca legal “gluten-free” (fara gluten).

Celiacii bautori de bere din toata lumea pot sa inceapa sarbatoarea deja, germanii de la fabrica Radeberger au facut deja o bere cu soiul asta nou de orz. Se numeste Pioneer si ajunge pe rafturi saptamana aceasta (in Germania, evident).

Hai, noroc!

Tags

Related Articles

One Comment

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close