MotivePareri si Povesti

Avem Ghidul Berilor Artizanale Locale!

Un eveniment lejer organizat în București a oferit publicului un mic și incomplet ghid al berilor artizanale locale.

De fapt nu e doar despre berile locale (București), dar nici nu vorbește despre toate berile artizanale din România, undeva la mijloc. Sponsor pare a fi Banca Transilvania cu programul lor :”Bucureștiul Întreprinzator”

“Lansarea” s-a petrecut în “Spatiul M60” și a fost marcată de cateva postere cu și despre bere artizanală, dar și de un pliant (ghidul) cu detalii despre câțiva dintre producătorii români de bere craft. Unii dintre ei au fost și prezenți.

In mod absolut surprinzător, Ghidul Berilor Artizanale Locale începe cu doua pagini despre… cidru, cidru Clarks. O sa presupun ca e reclamă. Avem o descriere sumară a berii artizanale și urmeaza apoi informații despre Hop Hooligans, Ground Zero, Perfektum, Zaganu, Nemțeana și Sikaru. Cam atât.

In rest… s-a baut bere și s-a discutat amical. Atmosferă relaxată, așa cum trebuie.

Evenimentul în sine a fost fără substanță, dar la nivelul la care suntem… e binevenit. Aștept și susțin o ediție revizuită.

Am avut ocazia să incerc și două dintre berile celor de la Three Happy Brewers, cea mai noua fabrică de bere artizanală din București. Au fost prezenți cu West Coast IPA și Australian Pale Ale. Am vorbit cu unul dintre berari și au planuri serioase, le țin pumnii.

Hai, noroc și beți bere bună (produsă local)!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button