Arhiva cu BereCe-am mai baut

Azuga Nepasteurizata

Azuga NepasteurizataBerea Azuga revine pe piata in varianta Nepasteurizata. Am cumparat, am baut, am scris.

Acum cateva zile, o reclama pe Facebook ma anunta cu entuziasm ca “Azuga se intoarce!” si ca acum e nepasteurizata. Azi am gasit-o la supermarket. Scrie ca e produsa in Germania (in stilul Marzen), deci sa nu va entuziasmati, n-au redeschis fabrica.

Are eticheta noua, hipstereasca cu textura de hartie veche si cu elemente ce amintesc de inceputurile brand-ului. Au pus cerbul si sunt imprimate chiar si zilele si lunile unui an pe margini. Pe vremuri asa marcau valabilitatea, perforau eticheta in dreptul lunii si zilei in care expira berea. Acum sunt doar de design.

In pahar e galbena cu un guler decent de spuma alba care dispare repejor. Miroase a cereale cu putin diacetil si ceva carton ud. Clasic.

Corp mediu, usor uleios, nu foarte puternic acidulata. Gust dulce-amarui, lejer, cu cereale standard, note de suc de mere verzi.

La final (aftertaste) pare chiar mai dulce si lasa in urma arome de must de bere. Nu e extraordinara, dar as zice ca este, totusi, mai buna decat Timisoareana Nepasteurizata (pe alocuri chiar pare sa fie Marzen). Raportez ca am baut toata sticla.

Tot pe eticheta scrie si ca Azuga Nepasteurizata merge bine “alături de carne prăjită de pasăre, friptura la cuptor sau pește la gratar”.

Adica producatorul se indeparteaza de “gratarele cu mici si povesti cu tovarasii la betie” si merge spre “discutii despre vreme in localuri mai la moda”. Asa sugereaza si imaginile de pe site-ul oficial unde apare un hipster cu barba si chiar… wait for it… un senvis cu somon afumat!

Am gasit-o la Carrefour si a costat 5,8 lei. Cheers!

Review Overview

Gust - 6
Aroma - 5.7
Aspect - 7
Aftertaste (Postgust) - 6.4

6.3

Ok-ish

Stil: Marzen, Alcool: 5,5%

User Rating: 3.14 ( 27 votes)
[Google]

Related Articles

2 Comments

  1. Văd că e la mare modă printre producătorii industriali să scoată beri nepasteurizate (acum câteva zile se lăuda şi Albacher că face bere nepasteurizată, deşi nu am văzut la raft aşa ceva), probabil văzând succesul de care se bucură mărcile produse de fabrici mai mici (că artizanal e una şi fabrică mică e alta)… deja o sticlă de Zăganu a ajuns 5 lei la hipermarket, iar mai prin centrul ţării, Csiki Soer se vine de la 3 – 4 lei/sticlă (da, ştiu, în restaurantele ,,pentru cunoscători” le găsiţi cu 9 – 10 lei minim), preţuri care se apropie multicel de cele ale marilor producători. În plus, să vezi o nepasteurizată cu garanţie de 6 – 8 luni cam bate la ochi, ori e al naibii de bine filtrată, ori are atâtea chimicale în ea de nu rezistă niciun microorganism. O să o caut şi eu, dar mă îndoiesc că e mai bună decât Zagorka Retro produsă de bulgari.

    Azuga clar ţinteşte segmentul ,,premium”, delimitându-se clar de ,,una bună împreună” cum era pe vremuri. Interesant că Azuga pasteurizată (şi plină de mălai), produsă la Craiova şai ambalată la PET de 2,5 litri se mai găsea la vânzare acum vreo câteva luni. Fiind făcută în Germania, mă gândesc că n-are mălai în ea, nu?

    Apropo de bere, prin toate ţările prin care am fost, se găsea la magazin bere la sticlă de 0,5 litri, nu doar porcăriile de 0,33 (scuzaţi expresia, dar mie mi se pare o mare porcărie să vinzi un lager de 4 – 5% alcool la sticlă de 0,33; de fapt, în Bulgaria, Cehia, Slovacia sau Ungaria nici nu am văzut bere blondă la 0,33 litri, cu excepţia Heineken), iar garanţia sticlei (dacă era cazul) ţi se oprea frumos pe bon şi o primeai înapoi când veneai cu sticla. La noi, cu excepţia berilor de import şi a celor artizanale (dar nu toate) + Albacher, Tuborg şi Timişoreana Nepasteurizată, nu găseşti bere la sticlă de 0,5 litri în magazin nici să dai cu tunul. Toate berile industriale de la noi le găseşti doar la doză sau la 0,33 litri. Iar dacă te duci la cash&carry, ţi le vinde doar la navetă.

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button