Arhiva cu BereCe-am mai baut

Ballast Point Victory at Sea, de acord

victory_at_seaBallast Point au mare succes pe piața americană de ceva vreme (mai ales pe coasta de vest), livrând o gamă de bază solidă și destul de ieftină, raportul calitate-preț fiind înclinat periculos de mult pe partea stângă. În evidență sare lejer Sculpin IPA, cu o notă medie de 4.4/5 pe BeerAdvocate, după mai mult de 10.000 de ratinguri.

Ballast Point Victory at Sea este un imperial porter cu vanilie și boabe de cafea, supus unui tratament destul de generos cu hamei, la 60 IBU. Alcoolul setat la 10% ne anunță totuși că, deși conține cafea, nu e cazul să o savurăm dimineața înainte de muncă. Poate doar în weekend.

În pahar este de culoarea neagră intens, cu un guler bejuliu micuț care se retrage curând.

Miroase destul de simplu, dar intens. Boabe de cafea bine prăjite, păstaie de vanilie crudă, praf de cacao și malț prăjit ca la carte. Simplu, din nou, dar foarte atrăgător.

În gust cafeaua domină: neagră, nu foarte acidă, dar robustă, puțin îndulcită cu note de lemndulce, caramel și nalbe (marshmallows). Gust bogat de păstaie de vanilie, diferit de cel întâlnit în dulciurile din comerț. Se simte mult mai natural, parfumată, cu o vagă tentă ”lemnoasă”.

Apare și puțină ciocolată amară, acoperită ușor dar sigur de malț prăjit intens, foarte puțin afumat. Finalul devine ars, amar, sentiment amplificat și de o doză generoasă de hamei.

În post-gust rămâne mult zaț de cafea, malț ars, puțin caramel binevenit, hamei și nu am scăpat de vanilie. Corp mediu, carbonatație domoală. Alcoolul puțin sesizabil, nu prea a avut loc să-și facă simțită prezența.

Ballast Point Victory at Sea nu surprinde deloc. Ceea ce scrie pe etichetă, exact asta primești. Dar primești și intensitate, și calitate, și echilibru. Rar mi s-a întâmplat să pot evidenția atât de clar și de curat elementele dintr-o bere. Într-adevăr o victorie.

Ballast Point nu fac doar IPA-uri excelente, deci. Mai multe din gama lor pe saveur-biere.com

Review Overview

Gust
Aroma
Aspect
Aftertaste (Final)

Neapărat!

Tip: American Porter, Alcool: 10%

User Rating: Be the first one !
[Google]

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button