Motive

Beneficii ale consumului de bere, editia 2016

bere (3)

A venit acel moment din an cand trecem in revista cele mai noi informatii despre beneficiile consumului (moderat) de bere.

Excludem din discutie calitatea berii, e de datoria fiecaruia sa se informeze si sa nu bea chimicale. Asa ca, fara alte introduceri, sa vorbim despre ce si cum ne face bine cand bem bere.

1) Berea scade riscul de aparitie al pietrelor la rinichi
Intr-un studiu publicat anul trecut, cercetatorii Finalandezi se arata ca o bere pe zi reduce cu 40% riscul aperitie pietrelor la rinichi. La studiu au participat 27.000 de barbati de varsta mijlocie.

2) Berea te protejeaza de infarct
Un grup de cercetatori americani au descoperit ca berile negre de tip ale (stout, porter etc.) reduc incidenta infarcturilor. De fapt,  reduc efectele negative ale arterosclerozei(cand peretii arterelor se ingroasa cu grasime) .

3) Berea reduce riscul de accident vascular cu pana la 50%
Umbla vorba printre cercetatorii de la Harvard Medical School ca vasele de sange devin mai flexibile in urma consumului de bere si circulatia se imbunatateste considerabil.

4) Berea intareste oasele
Bautura noastra preferata contine cantitati mari de silicon, o substanta care sustine cresterea osoasa. Insa lucrurile nu sunt chiar asa de simple, in timp ce 2 pahare de bere pe zi ajuta la reducerea riscului de fractura, consumul a mai mult de doua pahare duce la cresterea factorului de risc. Of, of!

5) Berea te scapa de insomnie.
Aici e simplu, berea contribuie la secretia de dopamina, o substanta benefica somnului. Nici aici nu e despre cantitate, cercetatorii au descoprit ca si doar daca gusti putina bere, creierul tau se simte fericit si te relaxezi. Parfum!

Ce sa zic, e de bine, insa fiecare studiu are la final avertismentul despre moderatie. Consumul excesiv de alcool strica distractia. Hai, noroc si beti bere buna, nu multa!

sursa: www.telegraph.co.uk

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button