BucurestiUnde mai bem bere

Berăria Siegfried (INCHIS)

Price:
+40 756.014.040

Reviewed by:
Rating:
5
On 28/01/2015
Last modified:26/08/2019

Summary:

Şoseaua Orhideelor nr. 19, Sector 6, Bucureşti --------------------------------------- În curand: Strada Lipscani nr. 29 (Centru Vechi) Bucureşti si Strada Plutelor nr. 2 - Complex Weekend, Târgu Mureș


UPDATE 2019: Localul nu mai exista.Berăria Siegfried
este un adevărat colțișor din Germania ancorat în București, lucru de care îți dai seama și de afară, dar și dinăuntru. Aduce destul de mult a un bierhalle autentic, deși nu te vei lovi de prea multe cazane de cupru.

Pe timp de căldură e și o terasă foarte spațioasă. Atmosfera numai bine, cu trâmbițe și alămuri săltărețe pe fundal (câteodată chiar și live).

Meniul ar putea fi considerat de unii restrâns, dar se respectă, cu (printre altele) tradiționalii pretzels, cârnați, coaste, șnițele cât farfuria și ciolanul crocant, considerat specialitatea casei, pe bună dreptate.

Ceea ce ne interesează pe noi însă sunt berile. Tot în număr restrâns, 3 momentan, însă tradiționale, doar la draft. Din câte înțeleg, ele sunt produse în Germania, dar primul lucru pe care l-am remarcat la fiecare dintre ele a fost că par foarte proaspete. Și asta în mod consecvent, și cu ocazia revizitării. Plus, reinheitsgebot.

Screen Shot 2015-01-28 at 15.19.24Pils-ul este destul de tradițional, dar curat, cu grâne sărate, note de măr și hamei nemțesc picant pe final, cu o amărăciune neatinsă de note metalice, cum se întâmplă cu atâtea alte beri de acest stil.

Naturtrüb-ul este un lager nefiltrat, mai concentrat pe partea de malț, cu note de grâne coapte, fân și pâine uscate, mici note lemnoase și de drojdie specifice unui kellerbier, puțin hamei citric și un final mai dry decât de obicei. Din nou, ca la carte, dar fără să fie plicitisitor.

Weizen-ul, personal, mi s-a părut cel mai reușit. Grâu, pâine albă (dar nu greoi), banană, măr galben, cuișoare și puțin piper. Până aici banal, dar ce îl pune deoparte de alte hefeweizen-uri este caracterul mai fructat, cu note subtile de grapefruit și ananas, chiar și fructe de pădure. Aproape un profil găsit la adevărați grei în materie, ca Ayinger, Rothaus, Weihenstephaner, etc. Foarte reușit.

Recomand deplasarea la locație în grup și cumpătarea pe parcurs. O bună alternativă (chiar preferabilă) pentru iubitorii de bere, mai ales pe stiluri nemțești.

Hai noroc!

sigfried

Locatie:

În curand: Strada Lipscani nr. 29 (Centru Vechi) Bucureşti
Strada Plutelor nr. 2 – Complex Weekend, Târgu Mureș

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button