Beer World

Bere artizanală în România: Cine s-a remarcat în 2020

Anul care se pregătește să devină istorie n-a fost unul obișnuit, dar antreprenorii berii s-au străduit să mențină ritmul de creștere al industriei de bere artizanală din România.

În primul rând, o mare rundă de aplauze pentru toți cei care fac în așa fel să avem bere bună în frigider. Apreciez enorm că v-ați luptat să rămâneți în business anul acesta. Unii cu diverse ocolișuri și reconfigurări de traseu, alții încet și sigur. De la patroni de localuri, la magazine online și producători cu bere, good fucking job! Știu că a fost cam aiurea pentru toți.

Felicitări și vouă, cei care i-ați susținut cu portofelul vostru pe cei de mai sus. #drinklocal măcar din când în când.

In 2020 am remarcat calitatea berilor produse de Blackout Brewing și mă declar fan (mai ales al seriei cu cafea). Cam tot ce am băut de la ei a fost foarte bun. De asemenea, Noah a confirmat la fiecare bere nouă că are în spate unul dintre cei mai talentați berari români. Recent și-au mărit și capacitatea de producție.

Salut și faptul că Wicked Barrel au terminat de construit făbricuța din Bicaz, abia aștept s-o vizitez anul viitor.

Anagram au acum propria lor fabrică și portofoliul de rețete a crescut considerabil, am băut câteva beri foarte bune de la ei anul acesta. Addictive Brewing a ieșit pe piața cu cateva beri foarte curajoase în 2020, sper s-o țină tot așa.

Am remarcat și că One Beer Later a prins curaj și  lansat o serie de beri barrel aged foarte bine primită de comunitate, bună treabă!

Greii pare că și-au păstrat avântul și n-au lăsat să se vadă ca e mai greu. Bereta și Hop Hooligans n-au reușit să facă Haze Fest 2, dar au forțat în continuare rețetele de bere și, din ce am văzut și băut eu, le-a ieșit foarte bine.  HH au reușit chiar să-și deschidă propriul taproom in mijlocul unei pandemii, balls of steel right there.  E simpatică și hârjoneala dintre ei, mai ales jocul prin care își trimit unii altora ingrediente ciudate ca să facă bere cu ele.

Așa cum am scris aici, și Oriel a perfecționat strategia de experimente cu rețete și butoaie, de excepție și anul acesta.

La capitoul magazine online, Hops Club s-a desprins din familia Berero ca să ne ofere bere internațională și aș zice că au avut o selecție mai mult decât impresionantă câteodată. De remarcat că și craftbeer.ro are site nou și actualizează stocul constant. BONUS: de luna trecuta și La 100 de beri  a trecut pe online (are si blog).

In rest, văd că toată lumea s-a apucat să facă recenzii și poze cu bere pe diverse pagini, grupuri, websites și Instagram. Vă doresc succes în drumul spre faimă și bogăție, încercați să fiți relevanți.  Eu deja m-am mutat pe o insulă privată și trăiesc lejer din beer blogging. Chiar mă gândesc s-o las mai moale, mai ales că m-au nominalizat la Topul “30 over 30”.

Mențiune specială pentru Bere și Lucruri, podcasterii și shit-posterii mei preferați, care au muncit tot anul să producă conținut original. Aruncați un like si la ei, e greu și pentru ficații lor.

Extra-BONUS: Plecăciune specială pentru Beerologique, oameni faini care au continuat să scrie conținut relevant și de calitate, deși n-au cu cine.

Dacă mi-a scapat ceva ce voi considerați relevant, lăsați un comment.  În rest… La Mulți Ani și un 2021 așa cum vă place.

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button