Beer World

Bere germana cu erbicide cancerigene

badbeerIndustria berii a primit o lovitură grea astăzi, o asociaţie ecologistă a anunţat că a descoperit urme de erbicid în 14 dintre cele mai populare mărci de bere germană.

Nu stiu dacă se specifică ceva de chimicale în Legea Purității Berii Germane, dar situația nu e roz. Cea mai mare concentratie de erbicid  a fost gasita in berea celor de la Hasseröder, 29 micrograme per litru. Cel mai putin au gasit la Augustiner, 0.4 micrograme per litru, dar, chiar si asa, se depaseste de patru ori doza maxima admisa (0.1 micrograme).

Glyphosat, erbicidul depistat, este este suspectat ca ar fi cancerigen. Cu toate astea, un comunicat al Institutului Federal pentru Evaluarea Riscurilor precizeaza ca “Un adult ar trebui să bea în jur de 1.000 de litri pe bere pe zi pentru a ingesta o cantitate suficient de mare încât să îi afecteze sănătatea”

Ce sa zic, asta mai lipsea, sa nu mai avem incredere nici in bere. Nici nu vreau sa ma gandesc ce-ar afla daca ar testa si berile industriale romanesti. Trist.

Sursa: news.roRelated Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button