Beer World

“Berea artizanală”, o carte despre homebrewing care te poate ajuta să înțelegi mai bine băutura ta preferată

Acum și în limba română

Vești bune, avem pe rafturi ediția românească a unei cărți despre bere, ingrediente și homebrewing.

După cum se poate observa cu ochiul liber prin librării și pe internet, interesul pentru tainele berii artizanale este încă destul de mic, deocamdată oamenii se chinuie s-o bea. De aceea m-am bucurat când cei de la Editura Casa mi-au scris ca să-mi povestească ca au tipărit cartea lui Greg Hughes, Home Brew Beer.

După ce am petrecut o săptămână în compania ei, aș zice că se adresează, intr-adevar, pasionaților de homebrewing, dar este o lectură ideală pentru oricine vrea să înțeleagă care treaba cu berea artizanală (de ce e greu de făcut, de ce se face în loturi mici, de ce e scumpă, de ce durează mult etc.)

E scrisă in “limbaj omenesc” și nu trebuie să fi chimist ca să înțelegi cum se face berea acasă.

Termenii esențiali sunt explicați destul de bine și informațiile despre ingrediente sunt ușor digerabile pentru oricine.

Chiar dacă nu vrei să faci bere acasă, tot te va ajuta să de dai rotund în orice conversație despre bere. Eu abia aștept o ocazie  ca să  discut despre flocularea și atenuarea drojdiei.

După ce ai citit despre ingrediente și istoria berii, se vorbește succint despre echipamente și esti introdus intr-o prezentare pas cu pas pentru a începe să faci bere acasă.

In mod absolut surprinzător cartea tratează și metodele care implica kituri de bere și extras de malț. Desigur, dacă sunteți mai ambițioși, sunt suficiente informații și despre brasaj ca la carte cu toate etapele lui.

Fiecare pas este susținut de imagini informative de bună calitate.

Restul cărții este de fapt un rețetar foarte cuprinzător care oferă câteva informații despre fiecare stil important de bere și rețete de la pilsner, pale ale și honey porter la gose, raspberry mosaic berliner weisse și bere cu urzici.

Așa că, dacă ai luat cartea și știi deja să faci bere, măcar ai inspirație pentru următoarea bere făcută acasă.

Eu clar nu sunt vreun expert în făcut bere acasă și după ce am citit capitolul despre igienizare, nici n-o să mă apuc vreodată de activitatea aceasta, dar, dacă tu vrei să faci bere sau să înțelegi mai mult despre fabricare ei, atunci cartea asta e pentru tine.

Calitatea print-ului e bună și traducerea este ok, n-am nimic de reproșat. Coperta putea să fie un pic mai spectaculoasă, dar conținutul contează cel mai mult.

Cum ziceam, este disponibilă deja în librării, mai multe detalii aici.

Related Articles

One Comment

  1. Salut.
    Deoarece am lucrat 7 ani intr-o fabrica de bere si am avut ocazia sa citesc carti de specialitate, daca vreti sa aveti mai multe cunostinte despre toate procesele de fabricare + imbuteliere bere de asemenea puteti citi;Manualul inginerului de industrie alimentara (vol. 2 ) de Banu Constantin sau daca va descurcati cu limba engleza sau germana Technology Brewing & malting – Wolfgang Kunze.
    Cartile le gasiti bineinteles la pret de 200 ron respectiv 150 euro.

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button