MotivePareri si Povesti

Berea, lupulina si fericirea

Screen Shot 2015-02-20 at 23.15.07Pentru cei care nu beau berea doar de sete, am cateva vorbe.

Am tot spus despre bere, am stabilit ca e buna, ca e sanatoasa, ca poate complimenta mancarurile, dar n-am vorbit niciodata despre cum ne face fericiti. Si nu glumesc, nu ma refer la starea de betie, adeseori confundata cu “fericirea”, ma refer la starea de bine.

Evident, daca ai ras un Ursus din cutie in 2 minute, cel mai probabil n-ai inteles nimic. Dar daca ti-ai turnat o bere buna cu o doza suficienta de hamei , ai bagat putin nasul in pahar si ai gustat cu rabdare, atunci stii ce vreau sa spun.

Cand ai nimerit o bere buna stii ca iti place de la prima gura si mai vrei. Unii numesc reactia asta “efectul lupulina”. Lupulina este ingredientul activ din hamei, substanta care face magia sa se intample.

Inainte ca alcool-ul sa-si faca de cap, lupulina te relaxeaza, te stimuleaza sa te exprimi, sa vorbesti si sa schimbi idei fara sa te faci de ras. Poate vei vrea sa canti sau sa discuti despre un subiect ce in mod normal te-ar inhiba. Mai mult, echilibreaza tendintele de agresivitate induse de alcool. Stii ca esti erudit si iti aduci aminte ca esti prietenos.

Tot ea, lupulina, are efecte placute asupra sanatatii, stimuleaza respiratia adanca, somnul relaxat si iti ofera o stare de multumire interioara pentru ca reduce anxietatea. Oamenii au raportat chiar si o imbunatatire a performantelor sexuale, bautorii de bere sunt mai buni la pat, indiferent de sex. Evident, daca bei pana nu mai stii cum te cheama, nu se mai aplica.

De retinut e ca lupulina da “dependenta” si principalul efect e ca n-o sa mai fii multumit cu Heineken sau mai stiu eu ce lager plictisitor.  In fine, daca nu intreci masura, va fi bine, berea e singura bautura alcoolica care are vitamine. !- 2 sticle pe zi reduc riscul de infarct cu pana la 50%. Nici prea mult, dar nici prea putin, in general iti spune natura.

Pentru unii conteaza si aspectul, altfel savurezi o bere cu guler frumos de spuma si culoare care respecta stilul. Daca si aroma care vine din pahar se asorteaza, atunci esti fericit!

Si daca ai impresia ca te-ai ingrasat de la bere, atunci mananci prea mult! Hai, noroc!

Articol inspirat de Fred Eckhardt - allaboutbeer.com

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button