Motive

Berea ne face mai feminini, dar nu mai sexy!

beer01Disclaimer: Universitatea de Bere este un spatiu virtual dedicat celei mai celebre bauturi din lume. Aici o proslavim, o analizam, ii ridicam altare si ne bucuram de modul in care obliga civilizatia noastra sa evolueze. Insa, pentru o corecta informare, incercam sa fim si onesti, realisti. Unele aspecte ale consumului exagerat de bere ar putea avea efecte negative, astfel incat, probabil este mai indicat sa le cunoastem. Unul dintre aceste aspecte il reprezinta faptul ca transforma barbatii in femei, cu obraji flasci si celulita.

Cercetatorii au stabilit faptul ca hameiul contine o substanta bioactiva, denumita fitoestrogen, care actioneaza asupra corpului barbatilor similar modului de actiune a hormonilor feminini. Conform publicatiei Pravda.ru, studiile efectuate in mai multe tari indica faptul ca fitoestrogenul inhiba productia de tostesteron, determinand corpul sa evolueze inspre partea sa feminina. Astfel, muschii devin mai slabi, apar straturi de grasime in zone specific feminine (coapse, fese, in partea inferioara a abdomenului si in jurul taliei), apare celulita, care la barbati ar trebui sa lipseasca, productia ei fiind impiedicata de tostesteron. Va amintiti de glumele, la plaja, pe seama sanilor, ex-pectoralilor, barbatilor? Conform studiilor, acestia nu iau forma flasca si supradimensionata doar din cauza lipsei de exercitiu fizic ci mai ales din cauza consumului de bere. Este o boala certificata si se numeste ginecomastie.

Iata de ce berea este recomandata femeilor in menopauza, de exemplu. Si iata de ce berea nu este un bun stimulant sexual. Un pahar de vin rosu face mai mult decat doi litri de bere, cu atat mai mult cu cat daca vei bea doi litri de bere vei prefera sa mergi la toaleta mai degraba decat sa te lansezi in acrobatii sexuale.

Cat ar trebui sa bem pentru a fi in siguranta? Cercetatorii spun ca doi, trei litri pe saptamana nu produc niciun efect neplacut. Problema reala este: care bautor de bere se limiteaza la 2-3 litri saptamanali? Vara, cine va prefera un ceiut cu gheata, in locul unei beri sanatoase?

Asa cum spunea Murphy, “orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa”.

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button