BucurestiUnde mai bem bere

Berestroika

Review of: Berestroika
Price:
0722.560.300

Reviewed by:
Rating:
5
On 02/02/2015
Last modified:02/02/2015

Summary:

Aleea Cauzasi nr. 57, Bucuresti

Nu știu cum mi-a scăpat, dar am aflat abia de curând de Berestroika, probabil (și desigur, sper să fiu contrazis) singurul brewpub (berărie(!)-restaurant) din București. Dovadă este echipamentul prezent la locație, unde oricine poate vizita micuțele zone de fierbere, fermentare și depozitare.

Partea de restaurant este reprezentată de un meniu destul de variat, cu produse tradiționale (supe, platouri reci și calde, pește, grătar, etc), dar și cu paste sau diverse preparate la cuptor indian tandoor.

Băuturi diverse pentru a acoperi toate mofturile gurmanzilor, dar noi am mers desigur pentru bere. Se fac 4 beri diferite la Berestroika, și , surprinzător, sunt toate ale-uri. Mi-a fost greu să le încadrez într-un stil anume cu exactitate, dar astă nu e un detriment.

Screen Shot 2015-02-02 at 14.30.46În ordinea concentrației de alcool, am început cu Whitie, la doar 3%, dar fără să fie “apoasă”. Note fructate, mai ales de măr și pară, drojdii specific belgiene, cu puțin piper, coriandru și cuișoare. Foarte ușor de băut, perfectă pentru cei ce pot fi furați de val prea repede.

Blondie (4.5%) se apropie și mai mult de profilul belgian, note puțin acrișoare de măr, aproape cidru. Puțină caisă, coajă de portocală, dulceață de malț moderată și ceva hamei în plus pe final. Foarte răcoritoare și destul de aromată.

Berestroika Roșie (5%) m-a surprins de la prima înghițitură. Un corp atât de cremos încât am crezut că beau Kilkenny. Dulcie, fructată, cu piure de măr, pere coapte, puține citrice, caramel, note de malț ce m-au trimis cu gândul la un Vienna lager. Curge ușor și catifelat. Unică, aș putea zice.

Cu Blackie se închide degustarea, o bere brună care își etalează nivelul de alcool (7.5%) prin fortifierea gustului, fără să pară prea mult însă. Malț caramelizat curat, gustos, deloc greoi, cu note de stafidă, curmală, chiar și vagi fructe de pădure. Lipsește nota de malț prea prăjit/ars din alte beri negre, și aciditatea, dar se găsesc note de cafea dulce pe final.

Ambianța este primitoare, aducând a braserie bucureșteană din zilele lui Caragiale, dar trebuie să ai și noroc la amplasament. Terasă mare, dar când s-o mai încălzi.

Berestroika nu minte când declară că a început o “Beer Revolution”. Patru beri de fermentație înaltă, neatinse de impurități, gustoase și foarte diferite (și între ele, și față de ce se mai găsește prin alte baruri ca “bere a casei”). O să mai revizitez, și nu cred că o să îmi schimb părerea. Foarte bună treabă!

Screen Shot 2015-02-02 at 14.39.44

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button