Arhiva cu BereCe-am mai baut

Bereta – What the fruit!

Sweet baby Jesus!

N-am ajuns la niciun festival anul acesta, am ratat o grămadă de beri noi și exclusive, mai ales de la Bereta. Dar pe “speciala” aceasta au si imbuteliat-o. Comanda la berero.ro era garantata!

Berea asta e stil Gose cu fructe (zmeura, visine și rubarbă). Gose e un vechi stil german de bere acră, slab alcoolizată care devine din ce în ce mai populară în ultima vreme.

La origine nu avea fructe, dar se remarca prin adaosul de coriandru și apă sărata.

What The Fruit e roz-tulbure în pahar, cam ca un vin de țară. Are un guler frumușel de spumă fină si miroase a zmeura, cu ceva citrice și un strop de drojdie. Papilele gustative sunt activate.

Gust acrisor, puțin sărat, puternic fructat și suculent. Gura se face puțin pungă în vartejul de acreală aromată, dar senzația e minunată.

Are cu multă zmeură si note de ceai de fructe de pădure + corcoduse verzi. La final rămâi cu senzația deosebit de plăcută că ai mâncat o tartă cu fructe foooarte puțin îndulcită.

Băi, serios, e o bucurie berea asta!

Ca notă de subsol, am baut zilele trecute si Hop Hooligans – Bad Hair Day (Pale ale cu ananas, vanilie și rooibos). Bună și aia, n-am ce zice, dar cred, din ce in ce mai hotărât, că fructele ar trebui să rămână în berile de tip sour.

Cheers!

Recomandare: Bereta - What The Fruit!

Șansă teoretică s-o mai cumpăr și a doua oară - 90%

90%

Șansă teoretică s-o mai cumpăr și a doua oară

Stil: Gose, Alcool: 4,6%

User Rating: 2.7 ( 3 votes)

Related Articles

One Comment

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button