MotivePareri si Povesti

Bine ai venit în clubul nostru!

Va fi distractiv

Salut, hai să vorbim despre noul tau hobby, berea artizanală. Dacă tocmai ai dat 35 de lei pe o bere românească și nu-ți pare rău, atunci rândurile acestea sunt pentru tine.

Eu, când am început să caut bere bună și să investesc în acest “hobby”, n-aveam foarte multe repere. Mi se părea ca e o prostie, de multe ori. Nu aveam surse de informare și nici de validare. Apoi am început să cunosc oameni și mai nebuni ca mine și să mă documentez. Am trecut de la “comand o bere” la “savurez o bere”.

Știu… ai înnebunit, “e doar o bere”. Jumatate dintre prietenii tăi nu înțeleg, cealaltă are impresia că ești mai deosebit. Chiar esti, indiferent ce ar însemna asta. De bine sau de rău, adevărul este că ești deosebit.

E cam ciudat acum când deschizi meniul la restaurant și vezi doar Ursus și Stella, ar merge chiar și un pseudo-craft, ceva. Ideal, ceva bun de pe plan local, măcar o Zăganu.

Nu mai trecem prin toate scuzele pe care ți le spui singur când bei o bere de 15 lei la draft, sau când începi să “bagi” comenzi online.  Îți cam place și n-ai ce face.

Te duci la festival și nu te duci pentru mici.

Unii dintre voi evolueaza pe grupuri sau se infecteaza urmarind pe cate unul cu blog de bere si podcast de specialitate (wink-wink). Incet, de la Nemțeana în loc de Ciucaș și de la Ground Zero în loc de Heineken, gusturile s-au schimbat. Toleranța la bere proastă a devenit mai mică.

Acum văd poze cu “prada” de după o comandă babană și magazinele de specialitate nu mai sunt anomalii.  Încep și comenzile din afara țării, vizitele la baruri “celebre”, adunările pentru degustare.

Acum esti perfect conștient că exista site-uri de “beer rating”, mici comunități, evenimente și din ce în ce mai mulți producători care încep să facă bere bună, mereu nouă și proaspătă.

E normal, nu trebuie să te îngrijorezi. Ai devenit un “hedonist al hameiului” și ești în căutare de bere bună. Și o sa tot fii, berea bună de azi devine ceva mediocru mâine pe măsură ce explorezi și tot așa.

Faci parte din fenomen, felicitări!

PS: Acum trebuie doar să ai grijă să fie paguba la portofel, nu la ficat. Calitate nu cantitate!

Cheers,

Răzvan

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button