Arhiva cu BereCe-am mai baut

Blackout Brewing – Pilsdeț

Lăsați pils-urile artizanale să vină la mine!

2020 e destul de aiurea până acum, dar, din fericire, berarii români sunt pe baricade și continuă să ne satisfacă fetișul cu bere artizanală mereu nouă.

Și dacă berarii fac bere nouă, noi trebuie s-o bem, că doar n-o fac pentru ei. Și dacă berea e bună, facem ș noi o recomandare, că doar nu ocupăm spațiu pe server degeaba (ba, da, dar ca idee…)

De la clujenii de la Blackout avem azi Pilsdeț, un pilsner artizanal cu dryhop (Nelson, my love). Etichetă simplă care face trimitere la una dintre cărțile lui Vakulovski (posibil). Frumos, elegant.

În pahar are culoarea paiului de grâu, puțin tulbure cu un guler moderat de spumă. Miroase a cereale, a pâine și a mere verzi. Corp light, acidulată la fix.

Gust absolut răcoritor, lejer, de vară cu note distincte, dar nu agresive de hamei ierbos. Simți cereale fine, corcoduse verzi și iz de lămâie. Spre final, amăreala se simte mai bine și rămâne pe limbă ca o amintire plăcută că ai băut un pils bun.

Ca sa folosesc doi termeni de la americani pe care nu ma simt confortabil să-i traduc în română în acest context, berea asta e “crisp” și “crushable”

Cam atât. După cum se vede (citește), mie mi-a plăcut și mă bucur când se încumetă băieții (sau fetele) să lucreze și cu rețete de lager.

PS: Ne vedem și pe Instagram sau Untappd, dacă vreți.

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button