Arhiva cu BereCe-am mai baut

Blackout Brewing – Quantum Suicide Coffee Series (Costa Rica Anaerobica)

Deși numele e lung și în engleză, berea asta e făcută la Cluj de berari români.

Blackout Brewing e încă la stadiul de “gipsy brewing”, dar berile lor sunt super tupeiste și deloc plictisitoare. Acum au o serie de stout-uri cu cafea și am încercat varianta Costa Rica Anaerobica. “Anaerobica” inseamna ca boabele de cafea au fost procesate printr-o metoda care presupune eliminarea oxigenului din ecuatie, puteti citi mai multe aici despre asta.

Prin urmare, pe langa varianta standard a berii Quantum Suicide (Imperial Stout), aici avem și cafea.

În pahar e neagră cu un guler draguțel de spumă ca de espresso. Evident.

Miros pregnant de cafea și cacao cu lapte cu putina “arsura” de malt prajit bine. Corp mediu spre bogat, acidulată cum trebuie.

Gust foarte intens cu tone de cafea, simti cum cafeaua iți molestează papilele înca de la prima gură. Note de de lemn dulce, nuga și ciocolată.

Bonus: amăreala surprinzator de pronunțată combinată cu cacao pulbere pe final. Alcool-ul se simte binisor, dar nu strică petrecerea, e la limită. Are totuși 10%.

Nu vreau să fac eu vreo apreciere bombastică, dar dacă aș vrea să fac, aș putea sa zic lejer ca e printre cele mai bune beri cu cafea românesti baute de mine (dacă nu chiar cea mai buna bere cu cafea care a iesit din mâinile unui berar român și a ajuns în paharul meu).

Dar nu zic, nu e treaba mea. Oricum, mi-a stârnit curiozitatea și pentru restul din aceeași serie (aceeași bere, sortiment diferit de cafea)

PS: Multumesc Dragos pentru recomandare. Cheers!

Recomandare

Șansă teoretică s-o mai cumpăr și a doua oară - 89%

89%

Șansă teoretică s-o mai cumpăr și a doua oară

Stil: Imperial Stout (coffee), Alcool: 10.5%

Visit Blackout
User Rating: Be the first one !

 

Related Articles

3 Comments

  1. Pentru un amator de Stout si Porter cum sunt eu, berea asta trebuie sa ajunga neaparat si in paharul meu. De unde se poate cumpara?

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button