Arhiva cu BereCe-am mai baut

BrewDog Nanny State, hamei și pentru șoferul desemnat

nannystateSunt departe de a fi fan al berilor “fără alcool”, iar BrewDog îmi par a-și fi pierdut farmecul de ceva vreme, berile lor (mai ales cele din gama permanentă) nemaiavând același impact plăcut.

Sigur, Punk IPA rămâne o bere sessionable serioasă, dar vechi monștrii, ca Hardcore IPA sau Dogma, nu mai surprind deloc, cel puțin nu plăcut.

Cu toate astea, să încercăm Nanny State, alcohol free hoppy ale, 0.5% alcool, 45 IBU.

Ingredientele par a fi potrivite mai degrabă pentru un IPA, cu 5 tipuri de hamei (Centennial, Amarillo, Columbus, Cascade și Simcoe), dar și 8 tipuri diferite de malț. Din păcate, orice proces ar fi folosit pentru reducerea alcoolului la un nivel așa scăzut (fie fierbere, fie distilare sub vid), efecte asupra gustului tot vor apărea probabil.

În pahar e chihlimbărie, către maroniu, cu un guler infim de spumă. Nu arată prea atractiv.
Mirosul e excepțional, cu o groază de hamei, aducând note tropicale, citrice, piersică, mici note florale, toate îndulcite cu puțin caramel. Aproape imperceptibilă acea notă metalică, specifică stilului.

Gustul nu este atât de complex, dar profilul de hamei acoperă cu succes orice notă negativă care ar fi putut apărea. Desigur, lipsa alcoolului are ceva de spus, dar se pot simți cu ușurință note de grapefruit, ananas, lime, caisă verde, cu un suport destul de subtil de grâne caramelizate. Finalul e puțin spicy, ierbos, dar destul de amar. Nu departe de un American pale ale.

Corpul e ușor, bine acidulat, dar în postgust e clar că lipsește ceva. Din fericire, acest ceva se recuperează ușor, sorbind încă o gură. Și tot așa până când sticla se va termina, lucru ce se va întâmpla destul de rapid. Un gest involuntar, deloc forțat, ceea ce e de bine.

Deși cu un conținut mic de alcool, un exces de Nanny State tot nu e recomandat, mai ales dacă urmează să te urci la volan. Riscul unei stări de ebrietate e mic, dar aparatele polițiștilor tot funcționează, destul de exact. În orice caz, prin exces mă refer la un număr din 2 cifre de sticle, lucru ce necesită ceva timp, și bani.

Dar da, Nanny State de la BrewDog devine berea mea favorită “fără alcool”, mai ales că nu cunosc, și sigur nu găsesc, alternative mai bune. Când ieșiți în oraș și trageți paiul cel mai scurt, o găsiți la Beer o’Clock și la Real Beer Shop. Cel puțin.

Review Overview

Gust - 6.5
Aroma - 7.7
Aspect - 5.5
Aftertaste (Postgust) - 6.5

6.6

Vrum-vrum!

Tip: Low Alcohol Beer, Alcool: 0.5%

User Rating: Be the first one !
[Google]

 

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button