MotivePareri si Povesti

Brews Brothers, serial nou cu bere artizanală pe Netflix

Netflix a produs un serial despre bere artizanală, normal că trecem și noi la recenzie de film!

Serialul “Frații Berari” a fost lansat recent pe platformă și am trecut rapid prin primele 5 episoade ca să pot să-mi dau cu părerea.

Filmul spune povestea a doi frați care fac bere artizanală într-un cartier din Los Angeles. Unul dintre ei este hipsterul antipatic, purist intr’ale berii, obsedat de rețete, ingrediente și care are toate diplomele. Celălalt este un iubitor de bere cu gândire simplă, a călătorit prin europa, a învățat de la călugării belgieni, nu vrea să braseze doar ce e la modă.

Fabrica e abia la început, nu au clienți și încearcă să iasă în evidență. Evident, conflictul dintre cei doi frați berari, fiecare cu obiective și idei complet diferite, este miezul narațiunii.

Din punct de vedere “bere”, e ok-ish, sunt foarte multe elemente familiare dacă te pasionează fenomenul. De la echipamente pentru fabrică la ingrediente, pahare și rețete de bere, contextul e acolo. Păcat că Netflix a tradus IPA cu “pale ale”.

Not so funny

Umorul e forțat, de slabă calitate. Glume destul de răsuflate, exagerate ca într-o comedie cu adolescenți tipic americană (cel puțin în primele 5 episoade.)

Nici măcar Flula Borg n-a putut sa aducă comedia, dar filmul primește puncte bonus pentru că încearcă să ilustreze câteva clisee dar și o mică parte realitatea “craft beer”.

In fine, o parte dintre situațiile expuse chiar fac parte din viața de berar, de la găsit distribuitori, la degustarea de bere, tematica e reprezentată onorabil.

Faza cu drojdia lui Jim Koch a fost aproape amuzantă, iar stilurile din concursul de tasting au fost ce trebuie, se vede ca scenariștii au citit câte ceva.

O să văd și restul sezonului de dragul tematicii. “Frații Berari” este disponibil și în România. Cheers!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button