Arhiva cu BereCe-am mai baut

Brown Shugga’, americanii stiu ce fac

PhotoAm mai spus ca imi plac berile americanilor si dorinta lor de inovatie la acest capitol. Brown Shugga’ e un exemplu perfect de bere artizanala “ingenioasa”.

Pentru ca mi-a placut mult, exista posibilitatea sa fiu subiectiv. Initial am crezut ca e o bere bruna (dupa nume), dar in pahar a curs altceva.

E aramie cu spuma bogata si miroase extraordinar de bine. E ca un fel de IPA degizata, livreaza aroma intensa si suculenta de hamei cu note de citrice, dar simti fara indoiala caramel si zahar melasa.

Cand iei prima gura papilele sunt deja activate si asteapta nerabdatoare izbavirea. Gustul e mai domol decat te-ai astepta dupa ce bagi nasul in pahar, insa e original. Parca bei o bere cu ingrediente incompatibile in teorie, dar rezultatul “experimentului” este unul foarte bun.

E dulce amaruie cu note accentuate de hamei, caramel, vanilie si zahar brun. Da, numele ii face dreptate berii asteia. Ocazional simti si ceva note de rasina de brad.

Finalul e aromat, putin picant cu dulceata de zahar caramelizat. Superb! Vreau sa beau berea asta dupa fiecare masa.

Alcool-ul (10%) e prezent, dar se integreaza bine.

Review Overview

Gust
Aroma
Aspect
Aftertaste (Final)

Senzatie!

Tip: American Strong Ale, Alcool: 10%

User Rating: 4.45 ( 1 votes)
[Google]

 

 

 

Related Articles

2 Comments

  1. Man! You nailed it! Lagunitas!! Asta e o companie legendara in craft brewing-ul american (si nu numai). Cu unele postari trezesti in mine sentimente de care nu stiam (din cel mai negre la adresa ta:))) La miezul noptii voi aprinde o lumininare si voi ucide o gaina :))
    Toate bune si frumase, dar de unde e? E interesant ce si cit pierde din calitati on the road. eu am avut o aventura nefercita cu Newcastle. Cea pastrata in conditii bune (la intuneric si la 4C) a fost buna, dar am prin unele tinute (sau transportate in conditii improprii) care erau compromise. Felicitari pentru devotamentul si tenacitatea ta in cele ale berii!
    Sper sa pot materializa felicitarile prin mai-iunie cu un amber ale productie proprie (all grain of course).

    1. Asta mi-am adus-o singur in valiza de undeva de prin Nevada. A stat la intuneric in conditii bune, zic eu. In general berile cu mult hamei (IPA-urile) pierd repede din calitati. Astept sa povestesti mai multe despre productia proprie :D Cheers!

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button