Ce film merge la o bere

The Call – Halle Berry cu surprize

Cand va ganditi la Halle Berry, ce imagini va trec prin minte? Masini de lux, rochii de gala super-decoltate, misiuni imposibile si genii ale raului, corp de forever-young? X-Men sau Cloud Atlas? Daca da, stati linistiti, e un semn ca mintea inca va este la locul ei. Cu toate acestea, sau in ciuda tuturor acestora, in The Call, Halle (sau Berry, ca nu rezulta chiar din prima prenumele sau numele) ne ia prin suprindere.Pentru a lamuri de la inceput lucrurile, scorul de pe IMDB, 6.7, mi se pare cumva nepotrivit. Eu i-as da mai mult, pana la 7.4, echivalentul a cam trei berici si jumatate (care acompaniaza destul de bine actiunea filmului pe tot parcursul ei). Filmul e bun, probabil unul dintre putinele filme politiste bune din 2013. Carcotasii vor spune ca nu e politist, ca e thriller, dar nu sunt de acord. Ma explic: thriller sunt si unele episoade din Tom&Jerry, cand nu stii cum o va mai scoate pe maneca si de data asta soricelul. Asta e film politist. Clarificat acest aspect, mai spunem ca sunetul filmului este foarte atent lucrat (ascultati detasat scenele de lupta si veti avea o surpriza).

halle_barry_callIn tot filmul sunt doua scene mai tarisoare, de fapt flash-uri sub o secunda, cu subliminale. Restul tensiunii rezulta din desfasurarea fireasca a actiunii. Probabil a pierdut scor pe IMDB din cauza finalului, care nu prea rezoneaza cu restul ideii. Evident, a pierdut scor si din cauza faptului ca, asa cum spuneam la inceput, in mod absolut surprinzator, Halle a noastra nu isi arata nici macar o secunda pielea, cu exceptia mainilor (camasa rigida cu maneca scurta sau tricolul

Halle Berry in Swordfish (2001)
Halle Berry in Swordfish (2001)

politiei) si a fetei (un pic inevitabil). In rest, este cea mai imbracata actrita din rolul principal pe care am vazut-o in saptamana care tocmai se termina. Oricum, joaca bine si imbracata.

O alta supriza placuta: Michael Imperioli. Daca numele nu va spune nimic ganditi-va la The Sopranos sau Good Fellas.

Concluzie: merita vazut, e relaxant si iti creste respectul fata de politie (cea americana, evident).

Anul: 2013

Regizor: Brad Anderson

IMDB: 6,7

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button