Beer World

Ce bem la Bucharest Craft Beer Festival 2017

In principiu o sa bem bere, dar sa vedem si daca e buna.

Editia de anul trecut a fost cel mult modesta, ca sa zic asa, dar in 2017, Bucharest Craft Beer Festival (9-11 iunie) se intoarce cu mult mai multa bere artizanala (pare-se).

De pe site-ul oficial, lista cu bere craft arata bine:

 • Hop Hooligans – se prezinta cu Crowd Control (American IPA), Emperor (wheat ale), Fist Fight Session (IPA), Summer Punch (American pale ale), Cannon Fire  (coconut porter), Lederhosen (hefeweizen), Night Lights (black IPA), Shock Therapy v3 (American IPA), Koschei (russian imperial stout), Melting Pot (English barleywine) si Modern Mosaic (double IPA);
 • Bereta TM – vor aduce doua beri de tip IPA realizate impreuna cu cei de la Ground Zero si alaturi de Hop Hooligans. Una dintre ele cred ca e berea lor aniversara, One Down.
 • Perfektum –  Pale Ale, Red Ale, Black IPA si IPA.
 • Bere Cazino – vine la festival cu Amber Ale, un Lager nefiltrat si IPL;
 • Ground Zero – presteaza pentru voi Morning Glory (IPA), Imperial Fuck (Imperial IPA), Easy Rider (Sessionable pale ale), Split The Pot (New England IPA), Lemon Drop (Sessionable pale ale) si doua beri noi –  (Poate vedem si noi Stout-ul ala pe care l-au promis la sondaj acum tzaspe luni, cine stie.)
 • Bere a la Cluj – livreaza Phaza lunii (pale ale), Gaura neagra (porter), Ursa mare (special bitter ale) si Pitica rosie (red IPA);
 • Clinica de Bere – vin cu portofoliul standard: Gold, Platin, Rubin si Citrin;
 • Csiki Sör – vine direct  din secuime cu Csiki, Csiki nefiltrata, Csiki bruna si Csiki cu miere;
 • Nemteana – au blonda nefiltrata si aramie;
 • Sikaru –  aduce beri de tipul IPA din portofoliu, dar si Coffe Milk Stout;
 • Zaganu –  Zaganu blonda, Zaganu bruna, Zaganu rosie, Zaganu IPA Adonis.
 • 1717 Bere Artizanala – are pentru voi Red Ale, Weiss Bier, Kult Beer, Weiss Plus.
 • Glarus (Bulgaria) – vor aduce la Bucuresti Glarus IPA si Glarus Bitter.

 

Locatie: Verde Stop Arena (Barbu Vacarescu 162-164, Bucuresti)

Pret bilet de intrare: 17 lei/zi

Program:

9 iunie
17:00 – Acces
TBA – Concert byron
22:00 – Accesul se inchide
22:30 – Ultima comanda
23:00 – Inchidere locatie

10 iunie
12:00 – Acces
TBA – Concert E.M.I.L.
TBA – Concert Les Elephants Bizarres
22:00 – Accesul se inchide
22:30 – Ultima comanda
23:00 – Inchidere locatie

11 iunie
12:00 – Acces
TBA – concert Helen
TBA – concert Omul cu sobolani
22:00 – Accesul se inchide
22:30 – Ultima comanda
23:00 – Inchidere locatie

Mancare de la: Kaufland Food Truck, Smokin’ Pig, Camionetta, Arrosticini, Duma’s Van, Holy Crepes si Butoiul cu inghetata.

Related Articles

2 Comments

 1. Anul trecut era parca 15 lei biletul pe zi si 30 pe toate cele 3 zile.Acum s-au dus la 17 cu 45.Desi sunt absolut remarcabile aparitiile pe artizanala din ultimul an(mai ales Hop Hooligans si Bereta),mi se pare ca se pedaleaza cam prea in viteza pe partea de hipstereala cu tipul asta de bere.Preturile se umfla halucinant pentru o tara ca Romania,devine un fel de zona aristocrata .Ar fi cazul sa se uite si-n alte tari la raportul dintre preturile berii industriale si ale celei craft,ca nu s-a inventat la noi artizanala!
  Stiu ca mai sus ma refeream la preturile de intrare care nu au foarte mare legatura cu expozantii,dar fac pariu ca preturile la bere o sa sara de 2 Euro pe pahar de 0,4,daca nu si de 3 in unele cazuri.Adica preturile din localurile unde isi promoveaza berile.Si daca tot am ajuns aici,sa spun si ca mi se pare ca in ultimele luni au sarit cu 25-30% in pub-urile care vand beri bune prin Centrul Vechi.Au ajuns la nivel de Munchen,Berlin si mult peste Praga.
  Poate nu inteleg eu caracterul elitist al berii artizanale.Eu o percep doar ca pe un produs de calitate net superioara care in consecinta costa si mai mult.Doar ca nu oricat de ‘mai mult’.
  Banuiala mea e ca artizanala isi limiteaza cresterea nisei datorita celor scrise mai sus si asta in conditiile in care cota lor de piata e minuscula.Sa nu apara acelasi numar de falimente ca in industria craft americana,unde mai mult de 1/10 trag oblonul anual.

 2. Oare când se va face in România un pils bun, un lager bun, o weizen buna, o bere neagra buna? Am sărit direct la IPA, ale uri si stouturi. Bune pentru cine le apreciază (beau si eu câteodată), dar…Augustiner, Benediktiner, Urquell, ce va in genul asta as aștepta.b_

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button