MotivePareri si Povesti

Cea mai bună bere românească in 2016

Anul 2016 a fost un an BUN pentru industria berii artizanale din România. Au aparut micro-fabrici noi, au fost lansate beri noi, s-a experimentat, s-a colaborat si, cel mai important, s-a baut bere buna.

Ground Zero nu s-a culcat pe lauri, a continuat sa vina cu retete noi si chiar colaborari internationale. Sikaru a produs o IPA chiar buna, Zaganu a lansat o Pale Ale, Hophead a experimentat cu beri de sezon, iar Hop Hooligans s-au lansat in forta cu multa bere. Pana si Clinica de Bere a scos doua beri noi dupa mult timp.
Au fost multe beri care mi-au placut: Ground Zero – Grounded Stork, Hophead – Nebruna dupa Tine, Hop Hooligans – Crowd Control

…Dar doua chiar m-au dat pe spate:  Bereta – Juicebag si Hop Hooligans Cannon Fire.  A fost o decizie grea si am trecut de cateva ori prin punctaje, dar, pana la urma, la foarte mica diferenta (photo finish) titlul de Cea mai buna bere din România in 2016 merge la…

Bereta – Juicebag! 

 

Da, Bereta, berarii fara fabrica de la Timisoara au luat la mustata locul 1 in topul meu cu o bere de tip New England IPA scoasa pe piata pe ultima suta de metri. Oamenii n-au inca propria lor fabrica, o folosesc pe a altora, dar asta nu i-a oprit sa incerce sa faca bere buna. Stiu cu hameiul si se vede ca lucreaza cu pasiune. Bravo, bre, o sa va urmaresc cu atentie si in 2017!

Hai, noroc si beti bere buna! (de preferabil românească)

PS: Si ca sa evit intrebari inutile (ca anul trecut), am facut un mic FAQ mai jos:

FAQ:

I: Dar, Razvan, tu nu stii nimic despre bere, de ce te bagi in seama?
R: Corect, nici eu nu stiu!

I: Razvan, dar sunt multe beri despre care n-ai scris, esti chiar penal?
R: N-am scris despre toate berile pe care le-am baut anul asta, deci chiar daca o bere nu este pe site, nu inseamna ca n-a fost luata in considerare.

I: Razvan, dar tu esti mega varza si compari mere cu pere. Ce treaba are IPA cu Stout si asa mai departe?
R: Nu compar nimic, am ales cea mai buna bere din Romania in 2016 conform stilului ei. Intamplator e IPA, dar putea sa fie si Porter.

I: Razvan, dar tu nu intelegi ce sacrificiu e sa faci bere in Romania, esti praf?
R: Asa e, eu doar beau.

I: Razvan, fabrica de bere X e super tare pentru ca au ales sa faca bere desi climatul socio-economic e nefavorabil, nu se pune si asta la punctaj?
R: Nope

I: De ce sa te ascultam pe tine, cine te-a facut pe tine sefu’ la recenzii de bere?
R: Site-ul in sine este o mare parere personala. Take it or leave it.

I: Suge-o, Razvan!
R: Nu, multumesc!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button