MotivePareri si Povesti
Trending

Cea mai bună bere românească în 2018

A venit momentul!

A venit momentul mult așteptat de nimeni în care un tip de pe internet spune care e cea mai bună bere românească lansată în 2018. (citiți asta cu vocea din trailerele filmelor americane).

În primul rând, vreau să-mi cer scuze, anul acesta am vrut eu să rup norii și să vă cer și vouă părerea. Mă gândeam să fac ceva gen “poporul versus ce crede tipul de pe internet”. Am facut acest formular special, dar a ieșit un c***t. Câțiva producători de bere locali s-au gandit să-și pună neamurile, prietenii și fanii sa îi voteze și s-a ales praful de formularul meu. Mega spam! În fine, e vina mea 100%, trebuia să mă gândesc că se va ajunge la asta, stupid me. Mi scuzi! (Da, Dragos Mihaila, ai avut dreptate!)

Astfel, vă mulțumesc pentru voturi, dar mai jos voi reda doar alegerile mele. Le comparați singuri cu ce v-a plăcut vouă (dacă vreți).

Bun, după cum urmează, avem:

-> Cea mai bună IPA. – Hop Hooligans – Earth is Not Flat
Aici a fost greuț să aleg, a fost destul de aproape de Speish Odyssey (Wicked/Bereta) și Birthday Bash (HH/Wicked/Bereta). Earth is Not Flat a fost insă excelentă, genul de bere ca afară la capitolul IPA. GG!

-> Cea mai buna Imperial IPA – Ground Zero ExperimentAle NEDIPA
Aici mă hotărâsem clar pe Bereta  8==D, dar am băut apoi Ground Zero ExperimentAle #1 NEDIPA și e foaaarte bună. Good Job! De menționat că, în opinia mea și Neuron Mash a făcut o treabă bună anul acesta la capitolul IIPA. Oricum, bravo Ground Zero, se anunță o serie de experimente bune.

-> Cel mai bun Imperial StoutHop Hooligans – Time. Aici pentru mine a fost clar, Wicked a venit bine, bine cu Killer Bunny și Black Pot cu Bourbon Chips, dar Time m-a convins. Îmi pare rău ca n-am luat mai multe sticle!

-> Cea mai bună bere Barrel AgedHop Hooligans – Never Over .
Aici e minunat că putem avea o asemenea categorie pentru bere românească! Felicitări tuturor producătorilor care depun efort și investesc în beri barrel aged. Oriel a facut o treabă foarte bună cu seria lor de Quads BA, dar Imperial Stout-ul de la HH s-a împreunat mai bine cu butoiul. Ticket to The stars de la Ground zero a fost excelentă, abia aștept următoarea ediție.

-> Cea mai bună bere specialăOriel / Sunstone – Quadrupel IPA
Frate, eu apreciez berarii care nu se blazează, care experimentează. Mi-a placut experimentul acesta sper să mai vad și altele la fel de curajoase anul viitor. Very close second BereRo/Bereta/Wicked/Hop Hooligans – Birthday Bash. Cheers!

Și pentru ca mai am lucruri să spun, aș vrea sa mai dau niște premii pentru:

-> Cel mai mare salt în calitate: Perfektum
Perfektum și-au vazut de treaba lor și, ușor ușor, au crescut. Am baut recent din berile lor și sunt evident mai bune decat la început. Ne place progresul!

-> Best new brewer: Anagram Brewing
Anagram a început frumos, branding original, mentalitate buna, planuri mari. Abia aștept să vad ce mai scot anul viitor.

Acum…

Evident, cea mai bună bere Românească în 2018 este Hop Hooligans Never Over (Buffalo Trace BA)

Hop Hooligans fac ce fac și scot chestii bune, experimentează și trag după ei întreaga comunitate. Am fost cu ei la prima bere brasată in Jilava și de atunci au evoluat enorm. Mă aștept la mutari majore și la anul. Bravo! 

Felicitări tuturor care au ales să faca bere în România, a fost un an bun! Abia aștep lansările din 2019!
Și, felicitări și vouă, cei care cumpărați bere artizanală românească! Keep on tasting!

Cheers,

Răzvan

 

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button