Motive

Cele mai bune beri pentru femei – mic ghid de asocieri

tumblr_m4l58y1L5v1qlkly8Nu stiu altii cum sunt, dar eu am tot auzit din partea femeiasca a societatii ca berea nu e buna. E prea amara, prea spumoasa, prea gazoasa, prea multe lucruri. Dar sunt convins ca si femeile pot sa se bucure de un pahar de bere daca le este servita reteta potrivita.

Am gasit chiar si o mica lista de asocieri alcatuita pe baza unui studiu efectuat pe un grup de femei care erau impotriva berii.

Avem asa:

Daca esti femeie si-ti place ceaiul, sunt sanse mari sa-ti placa berile albe belgiene, au mai putin alcool si nu sunt forte acidulate. Pot avea in compozitie portocala sau coriandru. Un exemplu bun de astfel de bere este Hoegaarden, se gaseste si la noi.

Daca-ti place cafeaua sau ciocolata calda, atunci e cazul sa incerci o bere de tip stout. Stout-ul imperial are mai mult alcool si e mai amar, iar cel de tip Oatmeal are un gust pronuntat de ciocolata si este mai slab alcoolizat. Exista chiar si Chocolate stout. Din ce am vazut prin magazinele si barurile de pe la noi as recomanda Oyster Stout, Double stout (Hook Nortons) si Paulaner Salvator.

Pentru femeile care apreciaza vinul rosu este recomandata  berea belgiana de tip Trippel sau Quadrupel. Astfel de beri pastreaza din caracteristicile vinului, au o aroma intensa si continut mare de alcool 7% – 12%. Recomand Maredsous 10, Chimay Tripel si St. Bernardus Abt 12.

Cine apreciaza vinul alb si sampania poate incerca beri de tip Saisons sau Farmhouse Ale. Sunt mai putin cunoscute in Europa, dar sunt foarte echilibrate, recoritoare si au un gust pronuntat de drojdie. Eu am baut Foret si mi-a placut.

Urmeaza femeile care apreciaza bauturile pe baza de fructe. Pentru ele avem berile de tip Lambic, varianta belgiana a sucului de fructe. Lambicurile au in general aroma de fructe rosii, dar se gasesc si cu pere, caise si alte minunatii. Sunt dulci si au un continut redus de alcool. Cea mai cunoscuta astfel de bere este Lindemans Framboise, se gaseste la Auchan.

Si in final, daca esti femeie si-ti plac cocktail-urile cu citrice, atunci trebuie sa incerci o IPA (India Pale Ale)! Are ceva mai mult alcool decat media, e amara si are efect de Vodka Tonic cu lamaie. Recomand cu incredere Punk IPA.

Hai noroc!

sursa: WomensHealth.com

Related Articles

2 Comments

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button