MotivePareri si Povesti

Cerveceria Moldova, un moldovean face bere artizanala in Mexic

scale_800_600;donotenlargePovesti despre succesul romanilor in afara tarii am tot auzit, dar despre un moldovean care face bere artizanala in Mexic nu ma asteptam sa aflu vreodata.

N-am avut ocazia sa-l cunosc personal, dar am vorbit putin “pe internet”.

Emil Andronic ar fi putut fi economist in Republica Moldova, dar a plecat din Chisinau si in 2007 si viata l-a adus in Mexic.

A facut el ce-a facut si a deschis o microberarie in apropiere de Mexico City. I-a pus numele Moldova.

Vorbeste cu pasiune despre ceea ce face si recunoaste ca ideea i-a venit spontan, fara planuri si vise de maretie. E gurmand, aprecieaza vinul si berea de calitate si pentru ca ii place sa incerce lucruri noi, a decis sa faca bere artizanala.

De ce “Cerveceria Moldova?” A ales numele asta ca sa mai caute si mexicanii pe Google despre tara lui si sa nu-l mai intrebe mirati “Unde e asta?” cand le spune de unde a venit.

scale_800_600;donotenlarge-2Berea lui Emil a fost primita bine, are comenzi constante si o distribuie la mai multe baruri si magazine. Mexicanii o considera o bautura premium, ceva exotic pe piata locala. Momentan are in portofoliu Pale Ale, Brown Ale, Amber Ale si Porter, dar are de gand sa scoata si Red Ale si Porter cu Cafea.

Evident, mi-au atras atentia etichetele si l-am intrebat ce reprezinta. Raspunsul e simplu.

Sunte momente din viata tiganilor pentru ca Emil vrea sa imbine caracterul fierbinte al romilor cu berea artizanala de calitate. In viziunea lui, fiecare imagine da personalitate sticlei si contribuie la experienta placuta a unui client care se bucura de una dintre berile sale.

Screen Shot 2015-06-17 at 12.32.22
website: www.cerveceriamoldova.com.mx

La capitolul “Sfaturi pentru alti antreprenori care vor sa faca bere artizanala”, Emil considera ca e foarte important sa faci bere buna si sa faci asta in mod constant, berea de calitate vorbeste de la sine.

De asemenea, trebuie sa-ti cunosti produsul si sa te asiguri ca si cei care ti-l vand (baruri, magazine etc.) il stiu si pot sa vorbeasca despre el. Ei vor fi cheia succesului.

Ce sa-i mai spui lui Emil, omul stie ce vrea de la bere si din cate vad eu pune si in practica.

Bravo lui, sper sa beau si eu candva bere Moldova! Hai, noroc!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button