
Cerveceria Moldova, un moldovean face bere artizanala in Mexic
N-am avut ocazia sa-l cunosc personal, dar am vorbit putin “pe internet”.
Emil Andronic ar fi putut fi economist in Republica Moldova, dar a plecat din Chisinau si in 2007 si viata l-a adus in Mexic.
A facut el ce-a facut si a deschis o microberarie in apropiere de Mexico City. I-a pus numele Moldova.
Vorbeste cu pasiune despre ceea ce face si recunoaste ca ideea i-a venit spontan, fara planuri si vise de maretie. E gurmand, aprecieaza vinul si berea de calitate si pentru ca ii place sa incerce lucruri noi, a decis sa faca bere artizanala.
De ce “Cerveceria Moldova?” A ales numele asta ca sa mai caute si mexicanii pe Google despre tara lui si sa nu-l mai intrebe mirati “Unde e asta?” cand le spune de unde a venit.
Evident, mi-au atras atentia etichetele si l-am intrebat ce reprezinta. Raspunsul e simplu.
Sunte momente din viata tiganilor pentru ca Emil vrea sa imbine caracterul fierbinte al romilor cu berea artizanala de calitate. In viziunea lui, fiecare imagine da personalitate sticlei si contribuie la experienta placuta a unui client care se bucura de una dintre berile sale.

La capitolul “Sfaturi pentru alti antreprenori care vor sa faca bere artizanala”, Emil considera ca e foarte important sa faci bere buna si sa faci asta in mod constant, berea de calitate vorbeste de la sine.
De asemenea, trebuie sa-ti cunosti produsul si sa te asiguri ca si cei care ti-l vand (baruri, magazine etc.) il stiu si pot sa vorbeasca despre el. Ei vor fi cheia succesului.
Ce sa-i mai spui lui Emil, omul stie ce vrea de la bere si din cate vad eu pune si in practica.
Bravo lui, sper sa beau si eu candva bere Moldova! Hai, noroc!
2 Comments