Motive

Cinci motive sănătoase pentru a bea bere

god_giving_beer01
God Giving a Beer

Consumul de bere, moderat, are efecte benefice pentru organism, conform studiilor. Cel puțin cinci dintre acestea au fost admise oficial de către medici.1. Întărește oasele. Conform Universității din California, anumite tipuri de bere sunt bogate în siliciu. Rolul acestuia este de a mări densitatea oaselor, prevenind astfel osteoporoza. Berile bogate în hamei, cele cu un pronuntat gust amarui, sunt cele mai indicate. De exemplu, Indian Pale Ales conțin o încărcătură de silciu de circa 41,2 mg/litru.

2. Previne cheagurile de sânge. Studiile indică faptul că berea acționează asupra fibrogenului, o proteină responsabilă de formarea cheagurilor de sânge. În general, cheagurile de sânge pot provoca moartea sau tot soiul de accidente vasculare, cerebrale, pulmonare sau cardiace.

3. Face bine la inimă. Un studiu publicat în anul 2011 de către American Dietetic Association indică faptul că berea este responsabilă de producția colesterolului pozitiv (HDL) și de scăderea secreției de colesterol negativ (LDL). În același registru, Universitatea Harvard a dat publicității un studiu conform căruia consumul moderat, de o bere pe zi, reduce riscul bolilor arteriale.

4.  Reduce riscul de piatră la rinichi. Comparativ cu alte băuturi, berea are o influență pozitivă mai mare asupra rinichilor, datorită conținutului ridicat de apă și efectului diuretic. De asemenea, faptul că hameiul contribuie la întărirea oaselor presupune o reducere a eliminării calciului prin rinichi și, în consecință, reducerea riscului formării de piatră.

5. Antioxidanți și alte micro-beneficii. Este răspândită ideea că vinul conține un procent foarte ridicat de antioxidanți, responsabili cu reducerea riscului de cancer. În același sens, berea joacă rolul ei, conținând acid folic, vitamina B6, niacina, acid pantotenic și riboflavin. În plus, berea conține și un procent decent de fibre vegetale și proteine: în timpul revoluției industriale, la Londra, muncitorii foloseau berea, care era un black stout dens, pe post de aliment.

Concluzia: o bere pe zi întărește scheletul, reduce riscul de cancer, de infarct, de piatră la rinichi și vă dă un plus de bună dispoziție. Cheers m8!

Related Articles

2 Comments

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button