Arhiva cu BereCe-am mai baut

Citro, suc de hamei Timișoara Style

CitroN-am prea scris despre Bereta TM, dar sunt niste oameni curajosi cu idei bune. Azi vorbim despre Citro, cea mai noua bere a lor.

Bereta TM n-au propria lor fabrica, dar au retete si stiu sa faca bere. Doar ca folosesc echipamentul altora. Sa vedem ce le-a iesit.

Citro e galben-pai in pahar, usor tulbure cu spuma acceptabila.

Miroase absolut delicios, intens. Simti fructe tropicale, dintre care ananasul se remarca, dar are si note florale si rasina de brad.

Experienta continua cu un gust amarui sustinut de o baza solida de malt dulce. Hamei din plin si din nou note de rasina de brad, de grapefruit si ceva caise.

Spre final amareala de hamei incepe sa ti agreseze limba, dar e in regula, e ce trebuie. Foarte buna, usor de baut, una dintre cele mai bune beri artizanale romanesti.

Asa, acum sa vorbim putin despre elefantul din camera. Berea asta, ca stil, trebuia sa fie New England (style) Pale Ale, o abordare diferita a stilurilor IPA si APA (American Pale Ale) cu atat de mult hamei incat iti da senzorii peste cap.

E nebunie la americani acum cu treaba asta. E ceva BUN DE TOT! Gasiti mai multe informatii aici.

Bun, din motive tehnice, Citro n-a iesit chiar in stilul New England, si, sincer sa fiu, nu-mi pasa. Oamenii astia tocmai au mai ridicat cu cateva puncte nivelul berii artizanale in România.

E o bere foarte buna si probabil o sa fie din ce in ce mai aproape de adevar la șarjele urmatoare. Eu am baut-o la Beer O’Clock in Bucuresti.

Review Overview

Gust - 7.6
Aroma - 8.7
Aspect - 7.3
Aftertaste (Postgust) - 8.1

7.9

Bun, bun!

Stil: American Pale Ale, Alcool: 6%

User Rating: Be the first one !
[Google]

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button