Arhiva cu BereCe-am mai baut

Ciuc Premium Weizen

Ciuc Weizen, una dintre berile mai rar intâlnite prin baruri, de obicei la draft, și-a facut apariția la sticlă pe rafturile magazinelor.

Am luat și eu ca să văd cu ce se mai laudă Ciuc după rebranding.

In pahar e oranj tulbure cu un guler sănătos de spuma albă destul de rezistentă. Corp mediu, bine acidulată.

Miroase a cereale, fructe acre și a drojdie.

Gust ușor amarui cu multe cereale (grâu), note slabe de banana prea coaptă, puțin coriandru si o amareală ciudată ca de ceai medicinal neindulcit.

Spre final pare putin picantă și lasa în urmă acreală de fructe fermentate. Bună intenția, a iesit un pseudo-weizen de duzină.

Review Overview

Gust - 5.3
Aroma - 5.4
Aspect - 7
Aftertaste (Postgust) - 6.4

6

Slab

Stil: Weizen, Alcool:

User Rating: 2.92 ( 10 votes)
[Google]

Related Articles

4 Comments

    1. Aurel, este buna sau mai bine zis, mai buna decat ce este pe piata acum, dar nu este extraordinara.
      Chiar daca este romaneasca…

    2. Exact comentariul pe care voiam sa-l fac. La vinuri aceeasi poveste. Chateau de la mama lui de-acasa de 100$ sticla pe care n-as fi dat nici 5$. Si Babanu era mai bun. Dar e Chateau frantzuzesc cu gust de sosete murate. Unde mai bei asa ceva? Snobismul e 98% din produs. Produsele romanesti trebuie sa fie de zeci de ori mai calitative pentru a putea zdruncina patina de pe creierul consumatorului occidental.

  1. Am degustat aproapte tot ce e pe piata la noi acum (ma refer la magazine: Carrefour Kaufland etc), inclusiv cele de import. Nu stiu ce bere vind aia la mama lor acasa, dar aici am degustat posirci de import , nu bere de import. Raportat la ce e pe rafturi acum, i-as da un 8, pentru ca se simte ca e naturala. Mi-e greata de mega-brandurile care se lauda ca fac bere in 3 ore (cat sta apa pe linia de fabricatie, de la materie prima la doza). Intr-adevar, nu e cea mai buna bere nefiltrata pe care am baut-o (am avut onoarea sa beau Staropramen adevarat, nu din Romanica) dar nu e nici de 6.

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button