Motive

Colectia mea de beri

beresNu e chiar colectie, nu le pastrez, le beau. Nu pastrez nici sticlele goale, ocupa prea mult loc, dar tin capacele. M-am apucat cam prin 2008 cand mi-am dat seama ca poti sa mai bei si altceva in afara de lager si pilsner.

M-au dus niste prieteni intr-un local in apropiere de Milano care avea vreo 500 de tipuri de bere si atunci s-a schimbat perceptia. Imi aduc aminte si acum cu cata grija mi-a turnat barmanul berea in pahar si cat de frumos a vorbit despre miros, drojdie, temperatura, provenienta si tarie. Localul se numeste chiar “Universitatea de Bere” (in italiana, desigur).

Atunci am inceput sa notez ce beau fara un scop anume. As vrea sa gust toate berile din lume, dar cand te gandesti ca numai cehii au vreo 700 de tipuri… stai potolit.

In 6 ani am ajuns la 485. Pare putin, dar nu e usor, mai ales daca locuiesti in România. Noroc cu delegatiile si concediile pe afara. Abia in ultimii 2 ani supermarketurile de la noi au inceput sa bage si altceva in afara de Ursus si Tuborg.

Cel mai tare supermarket la capitolul beri e Auchan, raionul lor de bere e foarte bine aprovizionat, va recomand sa faceti o vizita.

Au aparut si magazine online care livreaza bere buna si rara, printre cele mai profi este Beeracademy.ro.

Lista cu berile pe care le-am baut pana acum (485)

Related Articles

One Comment

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button