Arhiva cu BereCe-am mai baut

Csiki Mezes Sor, scotch ale de Harghita

csiki_mezesCsiki Sor, fabrica de bere din Harghita care a castigat procesul cu Heineken Romania, a scos pe piata o bere cu miere.

Csiki Mezes Sor este, conform producatorului, o bere speciala cu adaos de miere. Ingrediente: apa, malt de orz, hamei si miere. Sa vedem:

In pahar e chihlimbarie cu un guler modest de spuma efemera. Miroase dulce. Simti cereale, corcoduse coapte, nuci prajite, dar si o acreala cam neplacuta. E destul de bine, in ansamblu.

De la prima inghititura e clar ca e  o bere dulce cu o doza sanatoasa de alcool (un pic prea evident pentru gustul meu).

Simti maltul dens  cu note de fructe fermentate, miere poliflora si putina vanilie

La final ramai pe limba un pic de acreala neplacuta, dar pe care o pot trece cu vederea, si cu putin caramel invaluit caldura alcoolului. Cand se mai incalzeste dulceata devine greu suportabila, e clar ca nu s-au zgarcit cu mierea.

Ce sa zic, desi a fost cam scumpa (15 lei la berero Store), a fost o experienta interesanta. Imi aminteste de berile de tip Scotch Ale.

Nu-i rau, bre , Csiki Sor. Bravo, asta inseamna sa faci bere artizanala, experimente. Hai, noroc!

Bonus: De data asta au scris ceva si in limba română pe eticheta! Daca vreti sa cititi recenzia celeilalte beri din portofoliul lor, click aici.

Review Overview

Gust - 7.4
Aroma - 6.3
Aspect - 7.3
Aftertaste - 7.1

7

Not bad

Tip: bere Speciala cu Miere, Alcool: 9%

User Rating: 3.45 ( 7 votes)
[Google]

Related Articles

4 Comments

  1. Csiki ci miere e bunicica, gustoasa, dar “da la genunchi”. Era bine sa se gaseasca la 330ml. Aduce foarte bine, sau poate mi se pare, cu Stejar, care, ma folosesc de ocazia asta, sa intreb…unde a disparut Stejar, mai ales la doza? La “flacon de 1L mai apare sporadic pe la anumite magazine. Nici o informatie pe nicaieri.

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button