MotivePareri si Povesti

Cum a fost la cursul de Somellier de Bere

A fost bine!

Am mers, am gustat, am notat, am învățat. Papilele mele sunt (și) mai arogante acum.

La început părea un moft și, până la urmă, trebuie să recunosc că este. Treaba asta cu recenziile de bere îmi aduce mai multe bătăi de cap decât satisfacții. De ce să învestesc și mai mult?

Nu eram hotărât să mă apuc și de asta, dar oportunitatea venit la mine sub forma de cadou și, fără să planuiesc prea mult, iata-mă urcat în avion gata să învăț lucruri noi despre bere.

În primul rând, nu sunt încă “somellier”, mai e mult până acolo, dar după prima etapă sunt atât de încântat, încât vreau sa-mi iau certificarea supremă.

Mai auzisem câte ceva despre curs de la Flaviu Odorhean, dar în realitate a fost chiar mai tare.

Am făcut zeci de cursuri și “trainings” pe multe subiecte în carierea mea, de la Jurnalism la Project Management și Marketing, dar acesta a fost printre cele mai cool.

Oamenii de la British Institute of Brewing & Distilling iși iau job-ul foarte în serios. Chiar și la primul modul care, teoretic, e pentru începători, primești noțiuni de chimie, informații serioase despre cum percepe corpul uman gustul și mirosul și teorie solidă despre cum se face berea.

Trainer-ul a vorbit deschis înclusiv despre cum poate berea sa aibe un gust diferit în funcție de contextul emoțional în care te afli când o bei.

Fiecare stil de bere a fost susținut dupa teorie cu cel puțin o sesiune de tasting. La finalul zile gustasem deja 16 beri diferite (14 inainte de exament și doua de relaxare, după).

Prânzul a fost transformat în sesiune de “food & beer paring”, am avut 4 feluri de mancare și cate o bere recomandata pentru fiecare. A trebuit apoi sa le mixam și sa luam notițe.  A fost primul examen pe care l-am dat sub influența alcool-ului.

O experiență absolut încântătoare, abia aștept etapa următoare. Cheers!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button