MotivePareri si Povesti

Cum a fost la prima ediție de Haze Fest

EPIC!

A fost două zile cu tot ce trebuie pentru iubitorii de bere bună, m-am simțit ca în familie.

Scriu textul încă sub euforia evenimentului și sunt destul de entuziasmat. Așa că n-o să fie o relatare de la fața locului, ci o poveste despre experiența mea de băutor de bere.

În primul rând, a fost minunat să vad atât de multe fețe cunoscute într-un singur loc și cu un singur scop. Mi s-a părut că toată comunitatea formată în jurul berii artizanale din România a fost acolo (deși n-a fost chiar toată). Pe unii vă știam doar de pe internet, pe alții v-am revazut cu bucurie.

Evenimentul a livrat exact ce a promis, două zile cu bere bună și variată. Locația a fost super bine aleasă, aproape de centru, suficient spațiu, muzică numai bună și ceva mâncare cât să poți să bagi sour-uri liniștit.

Berarii au fost comunicativi și entuziaști, iar eliminarea aspectului comercial din interacțiunea cu ei a lăsat mai mult spațiu pentru discuții despre și cu bere.

Eu m-am simțit printre prieteni și m-am bucurat să văd oameni care experimentau pentru prima dată o sesiune de “beer tasting”. Serios, e super cool, zeci de oameni care beau și notează cum li s-a părut berea. Beer geek heaven!

Organizare irepoșabilă, am primit pahar, am putut să-l umplu în voie, am avut pix, am avut listă și până și fetele care clăteau paharele erau zâmbărețe (Salut, fetele care ați clatit paharele, mulțumesc!).

Lista de producători a fost excelentă și faptul că niște oameni destul de apreciați pe afară au venit până la Timișoara ca să-și prezinte berea în fața consumatorilor români, înseamnă mare lucru. M-am bucurat și pentru producătorii locali, cred că a fost o experiența faină și pentru ei.

E super relaxant să faci parte din context, să nu te grăbești, să savurezi experiența și berea fără să te intrebi cât ai cheltuit (pentru că nu e cazul), cât timp a trecut sau dacă ai încercat prea multe beri de la același producător sau n-ai băut ceva care pur și simplu nu e atrage. Haze Fest a fost un spațiu liber de prejudecăți.

Si trebuie să recunosc că am ales să mă exprim mai romantic tocmai pentru că mi s-a părut ca a fost mai mult decât un festival de bere, mai mult decat o tranzacție berar-băutor. A fost un URIAȘ pas înainte pentru cultura și comunitatea berii artizanale din România.

Nici măcar nu exagerez, chiar dacă în comparație cu alte evenimente legate de bere fost o audiență destul de restransă (vezi Woodstock Csiki Sor de acum cateva saptamani), cred (și sper) că aceasta primă ediție a aprins o scânteie care va deschide noi idei în viitor.

Felicitări nebunilor pasionați care au zis “fuck’it ,let’s do it”. Felicitări Adi, Silviu, Cristi, Mircea, Alex + toată echipa care a muncit să fie totul gata pentru Haze Fest. Mie, un tip care obișnuiește să mai bea bere bună, dar care e destul de comod în ceea ce privește deplasările, mi-a plăcut și declar lejer că a meritat 100% drumul de la București la Timișoara.

Sper să ne vedem la Haze Fest București 2020, merită!

PS: Timișoara, keep it real!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button