MotivePareri si Povesti

Cum să bei bere în concediu cu familia: Copenhaga

Spoiler alert: E super simplu

Anul trecut am glumit cu un mic ghid pentru o experiență mai bună cu o bere de calitate atunci cand ești plecat în vacanță cu familia și nu poți chiar să mergi din bar în bar ca un fluturaș. Îl găsiți aici împreună cu ceva recomandări despre locuri cu bere bună în Rotterdam (Olanda).

Anul acesta am dat o tură în Copenhaga.

În primul rând, dacă ai copii, orașul acesta este exact ce trebuie, n-o să se plictisească niciodată. Sunt disponibile zeci de locuri de joacă, parcuri, muzee și expoziții interactive potrivite pentru cei mici. Plus Zoo, Aquarium și plaje.

Acum, dacă vorbim despre bere, situația e la fel de fericită. Berea e peste tot în Copenhaga și de cele mai multe ori e de calitate. Chiar nu glumesc, Gradina Zoologică are propriul ei brand de bere artizanală, parcul de distracții (Tivoli) are berea lui în vreo trei variante și aproape fiecare atracție majoră oferă opțiune unei beri cel puțin decente. Chiar și Muzeul de știință și experiemente pentru copii avea la restaurant bere artizanală locală.

Notă intermediară: Așa cum spuneam, nu trebuie să fii disperat, ești în vacanță cu familia.

Bun, acum urmează artileria grea. Să nu uităm ca acesta e orașul care organizează în fiecare an Mikkeller Beer Celebration Festival. Sunt muuuulte baruri cu bere senzațională și la fel de multe magazine specializate pe “artizanale” unde poți găsi bere destul de greu de obținut în Europa, de obicei.

Eu n-am avut timp să le vizitez pe toate, dar chiar și așa, fără prea mult efort, am găsit mai multă bere bună decât am putut să beau. Am prins chiar și un tap take over și am avut ocazia sa testez din portofoliul celor de la Alvarado Street (SUA), producător cu care nu e așa ușor să te întâlnești dacă nu locuiești în California.

Printre cele mai bune baruri de bere din Copenhaga se numară Himmeriget, Mikkeler Bar, Fermentoren, Warpigs Brewpub sau Taphouse. La capitolul magazine, eu am ajuns doar pe la Mikkeler & Friends Bottle Shops și Bunker Beer. Pentru o documentare mai amănunțită, găsiți o listă completă aici.

Chiar și la supermarket ai șanse să găsești lucruri bune. Cert este că, oricare ar fi scopul vizitei tale în Copenhaga, să găsești bere bună va fi ușor. Despre asta voiam să vorbesc, de fapt. În rest, relaxare și moderație vă doresc. Cheers!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button