MotivePareri si Povesti

Cum să bei bere în vacanță cu familia: Rotterdam

Vine vara, vine concediul, iei familia si mergi în vacanță. Evident, vrei și tu, ca tot omul, să vezi ce și cum beau localnicii.

Intai un mic ghid util pentru astfel de situații:

Pasul 1: Context favorabil

Ai nevoie de o parteneră (sau partener) care să știe că ești o cauză pierdută la capitolul bere și care se face că nu vede cât ești de disperat să găsești ceva nou. Nu e un viciu, e un hobby (wink, wink).

Pasul 2: Documentare

Tu trebuie să stii cu mult inainte fiecare colțișor unde se gasește bere nouă/bună in orașul unde urmează să călătorești. Documentezi tot si dai save pe Google Maps. Astfel, poți să corelezi instant destinațiile de turist cu destinațiile legate de bere, de multe ori poți să pleci la gradina zoologică și să treci “pur acidental” pe lângă un magazin de bere artizanală. De asemenea, trebuie să știi care sunt localurile care indeplinesc criteriile tale (bere bună), dar și ale celorlalți (mancare bună, kid friendly etc.). In fine, trebuie să-ți faci temele.

Pasul 3: Be cool

Dacă ești prea evident, ai stricat tot. Nu veni cu texte gen “Hai să bem o bere bună chiar acolo, iubi” din prima zi. Esti un ninja, ai rabdare, gasește oportunitatea și tine Google Maps pregătit. De asemenea, doze mici, nu ne grabim și, mai ales, ne mulțumim cu puțin. Ce băieți buni suntem (sau fete)!

Așa, acum să revenim la Rotterdam:

Rotterdam e o super destinație de vacanță cu familia, mai ales dacă ai copii. Zeci de ativități de familie, parcuri de distracție, locuri de joacă, animale, unicorni, bărcuțe, avioane, baloane și excursii relaxante te așteaptă în orașul acesta. Transportul merge ceas, n-am avut niciun motiv să folosesc Uber, deși imi doream. E ușor să te deplasezi, daca nu e tren, e metrou, dacă nu e metrou, e tramvai și daca nu e nici tramvai, atunci e cu siguranță o barcă care să te ducă unde vrei să ajungi.

La capitolul bere bună, lucrurile stau la fel de bine. Sunt multe făbricuțe în Olanda și asta înseamnă că vei găsi și în Rotterdam magazine cu bere artizanală bine aprovizionate, dar și localuri cu meniuri promițătoare.

Primul contact cu berea artizanală incepe la biroul de informații turistice. In partea cu souveniruri ai și un raft cu brea celor de la Kaapse Brewers, cam cea mai cunoscută fabrică de bere artizanală din Rotterdam. Le-am bifat aproape tot portofoliul, beri peste medie bune.

Au chiar și un taproom localizat intr-un food court hipsteresc (cu opțiuni decente de mâncare) undeva langa un port. Detalii aici. Super ok de mers cu familia acolo. Ba mai mult, în aceeași locație au si un bottle shop bine aprovizionat pentru luat la pachet.

Tot băieții aștia de la Kaapse au și un restaurant undeva mai in centrul orașului. Ii zice Kaapse Maria și merge pe principiul asociere bere-mâncare. Are o lista bună de beri la draft, family friendly dacă e cazul, mâncare bună. Recomand.

Un alt loc cu bere bună gasești și in Markthal, un fel de piață 2.0 gigantică care are zeci de magazine cu mâncare bună, restaurante și un bottle shop maricel. Cu siguranță trebuie să ajungi și aici.

In general am observat ca in Rotterdam orice restaurant mai bunicel are pe meniu cateva beri interesante.

Alte magazine pentru luat bere la pachet ar fi Plan B și Mad about Malt din ce am documentat eu.

La capitolul supermarket, cea mai bună selecție o au magazinele din lanțul Albert Heijn.

Cam asta ar fi situația. E suficient pentru o calatorie de o săptamână, zic eu. Hai, noroc!

Related Articles

2 Comments

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button