Bere Artizanală Online, 4€ reducere la prima comandă
Beer WorldMotive

Cum sa faci bere acasa

Foto: Alexandru-Radu Săvulescu
Foto: Alexandru-Radu Săvulescu

The Real Beer Shop si Fabrica-De-Bere.ro au organizat o mica demonstratie de “homebrew” pentru incepatori.

A fost pentru prima oara cand am vazut procedeul. Cred ca daca iti doresti cu adevarat sa faci bere acasa, nu e chiar atat de greu, iar pretul este rezonabil.

Echipamentul complet pentru incepatori costa 360 RON. Pe langa asta trebuie sa mai cumperi si un kit de bere, zahar si drojdie. Kit-urile de bere contin extract lichid de malt si hamei (must de bere deshidratat) si costa 70 – 200 ron. Trebuie doar sa adaugi apa si zahar (in functie de reteta) si obtii intre 9 si 20 de litri de bere proaspata.

Din ce am vazut eu, daca ai rabdare si urmaresti cu atentie instructiunile, iti iese din prima, fara probleme.

Principalele etape sunt:

  • 1 Cititi cu atentie instructiunile de folosire si familiarizati-vã cu echipamentul si cu ingredientele.
  • 2 Spãlati si igienizati toate componentele echipamentului, chiar daca acesta este nou.
  • 3 Scufundati cutia (kit-ul de bere) in apa fierbinte (“bain Marie”) timp de 10 minute, panã cand continutul acesteia devine lichid.
  • 4 Turnati continutul kit-ului de bere in recipientul pentru fermentare. Clatiti cutia de tabla cu doi litri de apã fierbinte.
  • 5 Adãugati o cantitate de zahar, conform retetei sosite cu kit-ul de bere.
  • 6 Completati cu apã rece conform retetei. Amestecati mustul de bere cu ajutorul spatulei panã cand solutia devine omogenã si lãsati sã se rãceasca, panã ajunge la o temperaturã de 20 – 25°C.
  • 7 Dizolvati drojdia in 200 ml apã cãldutã (30 – 35°C), intr-un pahar sterilizat in prealabil. Luati o linguritã sterilizatã si amestecati continuu timp de 10 minute, panã drojdia se dizolvã complet.
  • 8 Adãugati drojdia dizolvatã in recipient peste mustul de bere si amestecati cu spatula timp de un minut.
  • 9 Fixati capacul recipientului de fermentare, montati supapa de evacuare si turnati apã in aceasta panã la semn. Lãsati la fermentat la temperatura camerei (22 – 25°C) timp de 7 – 10 zile, panã cand prin supapa de evacuare nu mai iese dioxid de carbon.
  • 10 Puneti berea in sticle si adãugati putin zahãr in fiecare sticlã (conform retetei) pentru a ajuta fermentarea; se pun capace la sticlele de bere cu ajutorul dispozitivului de capsat.
  • 11 Lãsati sticlele cu bere sã stea 5 zile la temperatura camerei apoi mutati-le intr-un loc rãcoros si asteptati panã cand berea se limpezeste si se matureazã, timp in care isi desãvarseste gustul.
Screen Shot 2014-07-10 at 23.33.26
Foto: Alexandru-Radu Săvulescu
Homebrew
Foto: Alexandru-Radu Săvulescu

Echipamente, ingrediente si mai multe informatii, AICI. Spor la treaba!

Tags

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button