MotivePareri si Povesti

Cum să-ți faci singur un desfăcător de bere de perete

Cu magnet!

Nu e un ghid cool cu rășină epoxy și culori frumoase, e mai mult din seria “tehnologie primitivă” versus Bear Grylls versus MacGyver.

Pandemia ne afectează pe toți, dar în mod diferit. Pe mine mă face să construiesc lucruri, fără să fac prea multe planuri. Vreau pe loc.

La casa de la țară unde mă izolez, tata a strâns 2-3 mii de scule din toate categoriile, pratic n-ai cum să nu vrei sa bați măcar un cui dacă trăiești acolo. Și pentru că imi doream un desfăcător de bere de perete (sau de stâlp), am decis să-mi fac unul.

Dacă te roade pendemia și pe tine să meștereti, iată niște instucțiuni still MacGyver mai jos:

În primul rând ai nevoie de un desfăcător de bere obișnuit și de o scândură. Eu am ales un desfăcător promoțional de la Doka și o scândură pe care am salvat-o de la viitorul grătar.

Apoi dai puțin cu pila pe scândură ca să pară că ai recuperat-o de pe Titanic și găurești desfăcătorul.

Urmează să faci o gaură în scândură. Trebuie să fie pic mai mare decât gaura desfăcătorului. Eu am ales metoda cu multe găuri mici ca să obțin o gaură mare, dar tu poți să fii mai creativ. Aici a fost momentul când i-am rupt un burghiu lui taica-miu, dar nu s-a suparat, mai avea vreo 300. (Tot aici mi-am dat cu o daltă peste deget, jertfă, nene!)

Am finisat puțin gaura cu o altfel de pilă pentru că tata are mai multe feluri de pile. Apoi am prins vechiul desfăcator cu două șuruburi pe scândură.

Apoi eu m-am gândit să fiu și mai hipster creativ și am vrut să pun un magnet care să “prindă” capacele. Noroc ca tata avea un difuzor vechi (normal că avea) de la care am extras un magnet destul de puternic cu tot cu suport pe care l-am prins pe scândură, mai jos.

Și treaba e gata, găsești un stâlp sau perete pe care să-l montezi și te simți bine că ai construit și tu ceva cu mâinile. (Am pus și un gif cu “aparatul” în acțiune, la final de tot)

Desfăcătorul în acțiune:

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button