Beer World
Trending

Cum se mai descurcă românii pe Untappd

Destul de bine!

Untappd a devenit rapid cea mai folosită aplicație pentru ratings de bere, iar producătorii români au început să adune sute și chiar mii de “bife” de la utilizatorii platformei.

Mai sunt topuri și pe beeradvocate.com și ratebeer.com, dar au foarte puțini utilizatori care dau note berilor românești, așa că au devenit cam irelevante.

Pe Untappd, topul berarilor români evoluează constant. Cel mai bine clasat producător în acest moment este Oriel Beer (3,848/5), urmat indeaproape de Bereta (3,847/5) și Hop Hooligans (3,82/5).

Top 10 producători români este completat de Ground Zero (4), Hophead Brewing (5), Perfektum (6), Three Happy Brewers (7), Fabrica de Bere Buna (8), Capra Noastra (9) și Ninkasi (10). Ca să fie luat în considerare pentru acest clasament, un producător trebuie sa aiba minim 5 beri în portofoliu și 1000 de ratings. În top 10, cele mai multe ratings le are Hop Hooligans, peste 20.000). Clasamentul complet aici.

În clasamentul celor mai bune beri românești situația e cam plictisitoare, 7 din primele 10 beri sunt de la Hop Hooligans. Mai avem apoi 2 de la Bereta și una de la Wicked Barrel. Top 3 este: Never Over: Buffalo Trace BA (Hop Hooligans), Diabeetus (Bereta) și Time (Hop Hooligans). Găsiți clasamentul complet aici.

Ground Zero apare în top pe locul 14 cu Imperial Fuck.

Dacă nu luam în considerare colaborările celor de la HH, în top 50 beri românești pe Untappd avem Doar 5 producători, Hop Hooligans, Bereta, Ground Zero, Wicked Barrel și Hophead.

De ce nu apare nicio bere de la Oriel aici? Pentru că o bere trebuie să aiba minim 150 de ratings ca să fie luată în considerare. De exemplu, cea populară bere a celor de la Oriel are abia 145 în acest moment.

Dacă vreți să ne împrietenim, profilul meu e aici. Cheers!

Related Articles

One Comment

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button