Motive

De la câte beri devenim creativi?

creativStudiile indică faptul că berea, până la un anumit punct, ajută foarte mult creativitatea. Așa cum consumul de cafea stimulează energia și ajută focalizarea atenției, consumul de bere stimulează noile idei.

Berea acționează, printre altele, asupra cortexului cerebral. Cu cât gradul de alcool din bere este mai ridicat, cu atât efectele vor fi mai puternice. În același timp, cu cât perioada de timp în care este consumată berea este mai scurtă, cu atât va acționa mai repede asupra funcțiilor corticale.

Dacă beți o bere „dintr-o suflare”, în mediul medical veți fi diagnosticați cu „ingerare acută” și sunteți pe calea cea bună pentru o intoxicație alcoolică. Evident, depinde mult de greutatea corporală și de apartenența sexuală (dincolo de gen, contează și sexul în sine, deoarece practicat imediat după intoxicație, în reprize lungi, de minimum 3-4 ore, poate duce la reducerea semnificativă a cantității de alcool din sânge).

Efectele imediate ale berii asupra cortexului cerebral vizează scăderea capacității de focalizare a atenției și mai ales trecerea treptată pe linie moartă a unor funcții congnitive responsabile cu auto-cenzura, limbajul, interacțiunile sociale. Astfel, eliberat de povara inutilă a conștiinței, creierul nostru devine mult mai creativ. Devine brusc capabil de elaborarea unor idei complet noi, revoluționare și suprinzătoare, pozitiv sau negativ, în funcție de predispozițiile temperamentale și caracteriale. Care este limita ideală de alcoolemie pentru a fi maximum de creativ?

Studiile indică pragul de 0,07% ceea ce pentru un mascul de 75 kilograme presupune consumul a circa 1,2 litri de bere cu o alcoolemie de 4,5%, timp de o oră. Sau trei beri de 0,5 ml cu alcoolemie de 3,5%, tot într-un interval de o oră. Este important să fi mâncat ceva înainte, pentru o absorbție progresivă. Pentru o femeie de 55 kilograme sunt suficiente două beri la 0,5 ml cu alcoolemie de 3,5%, consumate într-un interval nu mai mic de o oră.

Dacă se depășește cantitatea specificată, efectele devin nocive pentru creativitate. Dacă se respectă rețeta, veți fi mai puțin îngrijorați de ceea ce se întâmplă în jurul vostru iar eliberarea va fi benefică ideilor noi. Atenție: dacă vă vine o idee spectaculoasă notați-o repede pe o hârtie pentru că nivelul de alcoolemie pe care îl veți avea în sânge lucrează în defavoarea memoriei.

Atenție și mai mare: în România nu poți urca la volan dacă ai un minim de alcool în sânge iar în multe țări europene limita este de 0,05%, deci la un prânz de lucru nu veți fi creativi niciodată. Cel mult veți fi ceva mai frustrați.

În concluzie: trebuie să soluționați în mod ingenios o problemă? Mâncați o pizza și beți două beri, preferabil în compania unei persoane care să vă stimuleze intelectual. Cheers!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button