Beer World

Despre festival

Bucharest Craft Beer festival a ajuns la a 3-a Ediție

Din motive logistice, am ajuns doar cateva ore la Bucharest Craft Beer Festival, așa că postarea asta n-o să fie o recenzie detaliată.

Câteva lucruri ar fi însă de menționat.

Miscarea “bere artizanală” crește bine, mai mulți producători, mai multă bere, mai multe oportunități. Am stat pe la câteva standuri 2-3 ore și am aflat suficiente povești si planuri interesante ale oamenilor din industrie cât să am mari speranțe pentru viitor.

Mi-au plăcut mult pasiunea, ambiția și inconștiența multora dintre cei implicați in bere. De asta e nevoie ca să ieșim din Evul Mediu. De asemenea, deschiderea celor mai avansați către “gypsy brewers” este absolut de lăudat pentru că așa ne facem mari.

Salut și inițiativa celor de la BereRo & RealBeer Shop, a fost o mișcare bună să aducă producători străini la festival și să-i ajute pe cei mai mici care n-au participat independent.

Cât despre organizare, locația a aratătat bine și totul părea să mearga ca uns. Am observat că a rămas în continuare taxa de intrare absolut nejustificabilă in ideea de “evoluție, nu revoluție” pe care o promovau organizatorii. Nu contează că era doar 20 de lei și nu vreau să aud despre festivalurile din afară, acolo e alt sistem care necesită, intr-adevăr, bilete. BCBF e încă la stadiul de petrecere câmpenească chiar dacă are un nume fancy.

Din punct de vedere business, pot să înțeleg, e ca o asigurare, dar oamenii ar trebui convinși să vină să bea și să mănânce pentru că e frumos și delicios și e un fenomen. Ideea cu de de toate pentru toți nu face decât să încetinească “evoluția” spre normalitatea unor astfel de evenimente. Ar putea măcar să-i lase să bea o bere de banii respectivi.

Paharul de plastic a fost o idee bună de marketing, apare prin poze pe instagram, pentru băutori nu a adus niciun avantaj, plasticul e plastic, chiar dacă e refolosibil.

Am observat și fooooarte mulți participanți supărați ca la 22.30 nu se mai servea bere, poate anul viitor se mărește programul, pentru unii abia atunci începe distracția.

În rest, felicitări tuturor și abia astept următoare ediție. Sper ca în 2019 să ajung și evenimentele organizate în țară.

Cheers!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button