Despre

Universitatea de Bere este un spatiu virtual dedicat celei mai celebre bauturi din lume. Aici o proslavim, o analizam, ii ridicam altare si ne bucuram de modul in care obliga civilizatia noastra sa evolueze.
Insa, pentru o corecta informare, incercam sa fim si onesti, realisti. Unele aspecte ale consumului exagerat de bere ar putea avea efecte negative, astfel incat, probabil este mai indicat sa le cunoastem.

Notă: Parerile despre bere de pe acest blog au, evident, o doză substanțială de subiectivism. Fiecare cu papila lui, să ne relaxăm.

Va recomand sa consumati bere in mod responsabil, excesele strică distractia. Continutul acestui website este destinat celor cu varsta de peste 18 ani.

Avem si adresa de email: unibere[at]gmail.com

Echipa de la “Universitate” :

Momentan echipa e doar Razvan: Răzvan e curios, pasionat de gadgets si scris. Răzvan crede că viața e prea scurta ca sa bei bere proasta! A baut pana acum peste 2000 de beri diferite.

UTILE:
Mic Ghid al paharelor de bere
Cum sa folosesti berea la gatit
Mitul zaharului in bere
Berea si mancarea
5 motive sanatoase pentru a bea bere
Foursquare pentru bere
Razvan si berea
– Ce este “Legea Germana a Puritatii Berii”
– Care e diferenta dintre Lager si Ale
Cum sa gusti si sa evaluezi berea
– Ce este IPA (India Pale Ale)
– Harta berii artizanale românesti
Ce rol are hameiul

Hai, noroc!

13 Comments

 1. Felicitari pentru ceea ce faceti pentru piata de bere artizanala din Romania.
  Am gasit aici foarte multe articole despre mai toate berile artizanale de la microberariile din Romania. Mai putin spre deloc, despre prima si cea mai renumita microfabrica de bere din Romania. Intentie sau intamplare? :)

   1. Imposibil sa nu stiti sau sa nu fii auzit de Clinica de Bere si Terapia. Este microfabrica care a redeschis usa berilor artizanale in Romania, cu cativa ani inaintea lui Zaganu, Ground Zero sau Sikaru. :)

    1. Intamplare, am auzit, am si baut. Contactul e mai mic pentru ca nu prea ajung in Timisoara si nici berea nu e atat de extins distribuita.

     V-am vazut insa printre baietii mari la “balul” Asociatiei Berarii Romaniei de la palatul Parlamentului, faceti pasul catre Macro? :)

 2. Hary, poate nu a fost interesat sa scrie despre Terapia, poate nu i-a placut. Nu are cum sa nu fi auzit de ea, mai ales pentru ca unele beri le-a luat de la Berero :)

  Sunt foarte multi oameni care nu au auzit de Terapia dar au auzit de Zaganu sau Ground Zero pentru ca ei sunt mai “agresivi” in a-si promova berea. Ca sa mergi sa bei Terapia trebuie sa stii de la cineva de unde sau sa mai fi baut. Eu am baut prima data la recomandarea unui barman in Bururesti. Daca ei nu o recomanda e normal sa nu te prea intereseze ca apare si Terapia in meniu. Despre zaganu si ground zero se tot vorbeste pe retelele sociale iar ei sunt foarte activi.

 3. Salut Razvan.

  Clujul vad ca nu este pe harta voastra la UNDE MAI BEM BERE. Puteti incepe cu locatia noastra – Hugo unde reunim toate berile de mai jos – ne-ar prinde bine putin ajutor.
  In octombrie am avut chiar un event pionier pentru Cluj, unde am adunat Zaganu, Terapia, Sikaru, Nemteana, Ground Zero, Hophead – vezi aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.442369232613569.1073741848.242695475914280&type=3
  Ce zici, ne calificam ?
  Merci. SPOR !

 4. Poate intereseaza pe cineva sa-si prepara bere acasă.Sotul meu si-a dorit asta dar din pacate nu a mai apucat,Si-a adus instalatia din SUA.Instalația este compusa din 2 butoiașe speciale de câte 15 l cu tot ce e necesar pe lângă,adica furtune,alcoolmetru,chiar si capsator plus cateba pungi de dopuri.. Pachetul conține 2 kit-uri cu ingrediente naturale necesare pentru fabricarea berii(care se pot procura pentru a fi folosite la urmatoarea sarja,de aici din tara,kit-urile fiind necesare pentru a sti ce materii prime anume sa foloseasca si in ce cantitate) .De asemenea aveți și instrucțiunile de fabricație aferente

 5. Salut,
  As vrea sa aflu mai multe informatii despre o instalatie completa de productie a berii si procesele in sine. Am facut un pas in 2015 , cateva oferte de la producatori europeni de instalatii de bere, Ungaria, Slovacia si Marea Britanie, precum si o discutie cu dl Bratu, de la Asociatia Berarilor din Romania. Insa costurile foarte mari si mai mult birocratia” Asociatiei” m-au facut sa renunt. As vrea sa revin asupra productiei de bere. Unde va gasesc ? Multumesc.

 6. Bună.Locuiesc în Alba Iulia. Instalația mea de bere e potrivita doar pentru “uz casnic”.Iese pana în 22l de bere la 3 săptămâni. E de calitate intr-adevăr și nu se compară în nici un caz cu ceea ce e în comerț
  Pentru mai multe informații dacă doriți, cred ca e mai ușor sa comunicam prin mail.Adresa mea este amacarie@gmail.com
  O zi buna va doresc

 7. Bere caramel!!?? se fabrica la Rahova, avea o sticla ce aducea cu noua sticla de la Ciucas de 33 cl, dar parca era mai mica si maro la culoare. A baut cineva de aici bere caramel?

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button